1. Ciolanele de porc (se pot lua si de vitel) le-am aburit in prealabil, ca sa devina pielea ciolanului mai moale. Putem taia pielea crucis, sa avem
1. Ciolanele de porc (se pot lua si de vitel) le-am aburit in prealabil, ca sa devina pielea ciolanului mai moale. Putem taia pielea crucis, sa avem la urma un aspect mai frumos al soricului.
2. Facem un amestec de sare, piper,usturoi si chimen. Frecam carnea bine cu aceasta compozitie.
3. Punem la cuptor incalzit la vreo 220 gr.C. In tava mai putem pune pentru fiecare ciolan un morcov taiat dealungul in doua si o ceapa mijlocie in patru. Lasam temperatura vreo 20 min la 220 gr. C. Apoi putem da focul mai mic, la 180-190 gr. C. Trebuie din cind in cind sa stropim carnea cu sosul/grasimea din tava.
4. Turnam bere peste carne in timpul prepararii. Nu toata berea odata.
Ciolanul/nele sunt gata si carnea moale cind vedeti ca se desprinde carnea de oase.
5. In timpul acela de doua ore jumatate cit ciolanele sunt la cuptor, putem face si salata de cartofi.
Taiem cartofii felii direct in oala in care vom amesteca toate la sfarsit.
Presaram peste stratul de cartofi prima data sare si piper, apoi punem un pumn de ceapa si unul de castraveti.
Peste asta stropim dupa gust cu otet.
Si asa facem straturile pina am terminat toate ingredientele.
Deasupra mai pun o ceapa rosie, tot cubuletze si ceva patrunjel taiat subtire.
6. Amestecam toate ingredientele pentru sos ,potrivim de sare si piper si abia inainte de servire turnam peste salata de cartofi si amestecam.
Pofta buna!
Reteta Ciolan de porc cu salata de cartofi a fost propusa de pitt4 pe forum culinar.ro
Alte retete cu ciolan de porc gasiti aici:
Ciolan de porc cu legume,
Ciolan cu bere si garnitura de cartofi,
Ciolan pe varza si galuste
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzUn tort absolut minunat.Ador combinatia de ciocolata si visine!
Inima cu mousse ciocolata si visine
Comentarii