1. Ciolanele de porc (se pot lua si de vitel) le-am aburit in prealabil, ca sa devina pielea ciolanului mai moale. Putem taia pielea crucis, sa avem
1. Ciolanele de porc (se pot lua si de vitel) le-am aburit in prealabil, ca sa devina pielea ciolanului mai moale. Putem taia pielea crucis, sa avem la urma un aspect mai frumos al soricului.
2. Facem un amestec de sare, piper,usturoi si chimen. Frecam carnea bine cu aceasta compozitie.
3. Punem la cuptor incalzit la vreo 220 gr.C. In tava mai putem pune pentru fiecare ciolan un morcov taiat dealungul in doua si o ceapa mijlocie in patru. Lasam temperatura vreo 20 min la 220 gr. C. Apoi putem da focul mai mic, la 180-190 gr. C. Trebuie din cind in cind sa stropim carnea cu sosul/grasimea din tava.
4. Turnam bere peste carne in timpul prepararii. Nu toata berea odata.
Ciolanul/nele sunt gata si carnea moale cind vedeti ca se desprinde carnea de oase.
5. In timpul acela de doua ore jumatate cit ciolanele sunt la cuptor, putem face si salata de cartofi.
Taiem cartofii felii direct in oala in care vom amesteca toate la sfarsit.
Presaram peste stratul de cartofi prima data sare si piper, apoi punem un pumn de ceapa si unul de castraveti.
Peste asta stropim dupa gust cu otet.
Si asa facem straturile pina am terminat toate ingredientele.
Deasupra mai pun o ceapa rosie, tot cubuletze si ceva patrunjel taiat subtire.
6. Amestecam toate ingredientele pentru sos ,potrivim de sare si piper si abia inainte de servire turnam peste salata de cartofi si amestecam.
Pofta buna!
Reteta Ciolan de porc cu salata de cartofi a fost propusa de pitt4 pe forum culinar.ro
Alte retete cu ciolan de porc gasiti aici:
Ciolan de porc cu legume,
Ciolan cu bere si garnitura de cartofi,
Ciolan pe varza si galuste
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaPrajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...
Prajitura foaie peste foaieCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii