Ciolan cu bere si garnitura de cartofi

a) Preparare carne: 1. Curatam ciolanul, il saram si piperam bine. 2. Punem in ceaun (cratita) untul, usturoiul. Prajim ciolanul pe ambele parti. 3. C

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Ciolan cu bere si garnitura de cartofi

Ingrediente

  • Pentru prepararea ciolanului de porc:
  • un ciolan de porc;
  • cativa catei de usturoi;
  • 200 ml supa de carne;
  • Garnitura:
  • cartofi taiati felii;
  • usturoi necuratat ; sare
  • piper; patrunjel;
  • mustar dijon; otet de vin alb; ulei de masline;
  • cateva cubulete de unt; sare
  • piper;
  • 1 cutie de bere blonda (500 ml);

Mod de preparare

Preparare carne: 1. Curatam ciolanul, il saram si piperam bine. Punem in ceaun (cratita) untul, usturoiul. Prajim ciolanul pe ambele parti. Cand e rumenit pe amble parti, punem zeama de carne (cuburi plus apa) si berea. Punem capacul si lasam sa fiarba la foc mic (daca e nevoie, mai picurati apa, la mine nu a fost) in jur de 2 ore. Cind intra furculita usor in el, punem in alt vas si bagam la cuptor pentru rumenire (impreuna cu sosul).

b) Preparare garnitura:

Toate dupa gust. Otetul si mustarul cite putin, doar de aroma (nu mai mult de 1 lingura rasa la 1 kg de cartofi). Intr-o tava de aragaz unsa cu ulei de masline punem cartofii dati cu sare si piper si usturoiul si dam la cuptor vreo juma de ora la 200 grade. Dupa jumatate de ora scoatem tava si extragem usturoiul. Il decojim si il amestecam in blender impreuna cu patrunjelul, ulei de masline (o lingura, doua), mustar si otetul. Punem in tava peste cartofi si ii amestecam bine cu mina, lingura... si dam din nou la cuptor pentru rumenire. Reteta propusa de Shumaila.


Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Prajitura cu ricotta si caise
Bucataras.RO

Prajitura cu ricotta si caise

Delicioasa, bineinteles! :) 

Prajitura cu ricotta si caise
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide