Cighir a la Ciobeni

Cighir a la Ciobeni este o variatie a traditionalului cighir moldovenesc. Reteta Cighir a la Ciobeni este de fapt o reteta de drob moldovenesc.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Cighir a la Ciobeni

Ingrediente

  • maruntaie de la o rata
  • inima
  • ranza
  • ficat
  • maruntaie de gaina sau cocos
  • dupa caz
  • inima
  • ranza
  • ficat
  • maruntaie de iepure - inima
  • plaman
  • ficat
  • maruntaie de porc - inima
  • ficat (cam 500gr)
  • plaman
  • rinichi
  • ceapa - 2 buc
  • oua - 4 buc fierte tare si 4 buc crude
  • o bucata de franzela - cam 200gr
  • lapte sau smantana - 100 ml
  • patrunjel proaspat tocat
  • ulei
  • sare
  • codimente : enibahar
  • tarhon
  • marar uscat
  • delikat

Mod de preparare

Cighir a la Ciobeni este o variatie a traditionalului cighir moldovenesc. Reteta Cighir a la Ciobeni este de fapt o reteta de drob moldovenesc.

Ca pentru orice reteta de drob se folosesc marntaie. In acest caz se folosesc maruntaiele de la rata,  iepure, pui si porc. Acestea se spala bine si se taie bucatele. Rinichiul se va fierbe foarte bine (in apa cu un pic de otet), iar atunci cand il spalati trebuie sa fiti foarte atenti sa il crestati in lung.

Cat timp fierb maruntaiele se toaca ceapa si se caleste in uleiul incins, apoi se pune la inmuiat painea.
Dupa ce maruntaiele s-au fiert, se lasa la racit si se dau prin masina de tocat carne. Se amesteca apoi cu ceapa rumenita si cu cele 4 oua. Se adauga apoi painea, patrunjelul si restul mirodeniilor

Se tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt. Umpleti tava pe jumatate dupa care puneti peste pouale fierte on sir. Acoperiti apoi cu celalta jumatate din compozitie.


Tava cu Cighir a la Ciobeni, acoperita cu o folie de aluminiu se da la cuptor pentru o jumatate de ora. Dupa acest interval indepartati folia si mai dati la cuptor inca 40 de minute.


Se serveste cald sau rece, cu salata.
Alte retete recomandate:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Bulgur colorat cu snitele de soia
1
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Pasca poloneza clasica
2
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
3
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
4
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Desert clatite pufoase cu afine si lamaie
Bucataras.RO

Desert clatite pufoase cu afine si lamaie

De ceva vreme nu am mai facut clatite. Acum cateva zile am vazut clatitele pufoase postate de bucataras Cristeena. Mi-a facut...

Desert clatite pufoase cu afine si lamaie
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala