Se curata bine intestinul de grasimi, dupa care se spala in mai multe ape si se fraca cu malai. Apoi se tine in apa rece pana nu mai are nici un miro
Se curata bine intestinul de grasimi, dupa care se spala in mai multe ape si se fraca cu malai. Apoi se tine in apa rece pana nu mai are nici un miros. Separat, se da carnea prin masina de tocat, ceapa se toaca marunt si se pune la calit, pe foc mic. Orezul se pune la fiert. Se amesteca apoi carnea cu ceapa si orezul, se potriveste la gust de sare si piper si se adauga putin apa. Se umple intestinul cu acest amestec si se leaga la capete. Intr-un vas mare se pune apa la fiert, iar cand aceasta da in clocot, se adauga caltabosii si se lasa sa fiarba pe foc mic. Se inteapa cu acul din cand in cand, ca sa nu crape.
Caltabosii se servesc fierti sau prajiti la cuptor, cu cartofi prajiti.
Alte retete culinare:
Sarmale de post
Mancare de mazare
Chiftele
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoIn ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...
Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Comentarii