Chiftelute marinate de vita

Pentru chiftelute marinate de vita morcovii, telina si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • cartofi/paine alba - 300 g/150 g
  • carne de vita - 300 g
  • ceapa - 75 g
  • oua - 1 bucata
  • faina - 25 g
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust
  • Pentru sos:
  • ceapa - 100 g
  • morcovi - 50 g
  • telina radacina - 50 g
  • patrunjel radacina - 50 g
  • ulei - 50 ml
  • pasta de tomate - 50 g
  • otet - 10 ml
  • faina - 50 g
  • foi de dafin sare dupa gust

Mod de preparare

Pentru chiftelute marinate de vita morcovii, telina si patrunjelul radacina se curata, se spala si se taie felii. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Faina se cerne. Oul se spala sub jet de apa rece. Ceapa se curata, se spala, se taie felii, se inabusa in untura sau ulei si se raceste. Carnea se spala, se taie bucati, se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa inabusita. Cartofii se spala, se curata de coaja si se spala din nou. Pasta de tomate se dilueaza in 100 ml apa. Carnea tocata se amesteca cu sare si piper, patrunjel verde, oua si cartofi rasi fin sau paine. Compozitia obtinuta se imparte in bucati si se modeleaza chiftele de forma rotunda, aplatizata. Se rumenesc in untura. Sosul se prepara astfel: ceapa, morcovi, telina si patrunjel radacina se inabusa in ulei cu 50 ml apa. Se adauga faina, pasta de tomate, otet, foi de dafin, sare si apa fiarta. Se fierbe cca 15 minute, dupa care se strecoara. Sosul obtinut se fierbe impreuna cu chiftelele cca 10minute.

Chiftelutele marinate de vita se servesc calde.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia