Chiftelute marinate

Chiftelutele marinate sunt preferatele tuturor. Pana si cei mici le adora si mai au un plus: nu se fac deloc greu!

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Chiftelute marinate

Ingrediente

  • chiftele:
  • 600 g carne tocata porc
  • doua cepe
  • doua oua
  • doua felii paine rece
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper macinat
  • o leg marar verde
  • o leg patrunjel verde
  • 200 g faina pentru infainat
  • 400 ml ulei pentru prajit
  • sos:
  • doua linguri pasta de tomate
  • 250 ml apa plata
  • 3 linguri ulei
  • o lingurita otet de vin
  • 1/2 lingurita faina
  • 2 catei usturoi
  • doua frunze dafin
  • sare
  • piper boabe

Mod de preparare

Intr-un castron amestecam carnea tocata, ceapa tocata sau razuita marunt, ouale intregi, painea inmuiata si stoarsa bine de apa, usturoiul zdrobit, mararul si putin patrunjel taiate fin. Adaugam sarea si piperul macinat si omogenizam bine. Cu mana putin umeda formam bile de marimea unei prune si le tavalim prin faina, mentinandu-le forma rotunda. Cine doreste, le poate aplatiza; eu le-am dorit rotunde.
Dupa ce s-au format chiftelutele, incingem uleiul intr-o craticioara cu peretii inalti si prajim chiftelutele, intorcandu-le pe toate partile sa se rumeneasca.
Separat, in alta craticioara, calim usor usturoiul si pasta de tomate. Stingem cu apa si otet, adaugam frunzele de dafin si 4-5 boabe de piper si condimentam cu sare. Faina o dizolvam cu doua linguri de apa rece si o adaugam in sos alaturi de chiftelute. Lasam sa dea in 2-3 clocote, apoi oprim focul si presaram patrunjelul taiat marunt.


Chiftelutele marinate se pot servi simple sau cu verdeata proaspat tocata, presarata din belsug peste acestea.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
2
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
3
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
4
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
5
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia