Chiftelute cu ciuperci

Pentru chiftelute cu ciuperci ceapa se curata, se spala si se taie. Cartofii se curata de coaja si se spala. Daca se foloseste paine alba, aceasta se inmoaie in apa.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete sau conserva - 500 g sau 250 g
  • carne de vita - 150 g
  • carne de porc - 150 g
  • ceapa - 75 g
  • cartofi - 250 g
  • paine alba - 125 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • faina - 25 g
  • oua - 1 bucata
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • apa - 500 ml
  • unt - 25 g
  • lamaie - 50 g
  • vin alb - 50 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru chiftelute cu ciuperci ceapa se curata, se spala si se taie. Cartofii se curata de coaja si se spala. Daca se foloseste paine alba, aceasta se inmoaie in apa si se stoarce. Carnea se spala, se taie bucati, se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa. Oul se spala sub jet de apa rece. Ciupercile proaspete se spala, se taie marunt (cele conservate se scurg de lichid, se spala sub jet de apa rece si se taie marunt). Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Lamaia se spala si se taie felii. Carnea tocata se amesteca cu ou, cartofi rasi fin sau paine, patrunjel verde, sare si piper. Se omogenizeaza compozitia si se formeaza chiftelute, dandu-le forma rotunda aplatizata, folosind faina. Se aseaza in tava unsa cu ulei sau untura si se introduc la cuptor. Ciupercile se inabusa in unt, iar cand chiftelutele sunt gata, se adauga apa si ciupercile inabusite si se mai lasa 10 minute sa fiarba la cuptor. La sfarsit, se adauga vin.

Chiftelutele cu ciuperci se serveste calde, cu patrunjel verde si felii de lamaie deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Supa crema de morcovi
3
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
4
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
5
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia