Chiftelute cu ciuperci

Pentru chiftelute cu ciuperci ceapa se curata, se spala si se taie. Cartofii se curata de coaja si se spala. Daca se foloseste paine alba, aceasta se inmoaie in apa.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • ciuperci proaspete sau conserva - 500 g sau 250 g
  • carne de vita - 150 g
  • carne de porc - 150 g
  • ceapa - 75 g
  • cartofi - 250 g
  • paine alba - 125 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • faina - 25 g
  • oua - 1 bucata
  • untura/ulei - 100 g (ml)
  • apa - 500 ml
  • unt - 25 g
  • lamaie - 50 g
  • vin alb - 50 ml
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru chiftelute cu ciuperci ceapa se curata, se spala si se taie. Cartofii se curata de coaja si se spala. Daca se foloseste paine alba, aceasta se inmoaie in apa si se stoarce. Carnea se spala, se taie bucati, se da prin masina de tocat impreuna cu ceapa. Oul se spala sub jet de apa rece. Ciupercile proaspete se spala, se taie marunt (cele conservate se scurg de lichid, se spala sub jet de apa rece si se taie marunt). Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Lamaia se spala si se taie felii. Carnea tocata se amesteca cu ou, cartofi rasi fin sau paine, patrunjel verde, sare si piper. Se omogenizeaza compozitia si se formeaza chiftelute, dandu-le forma rotunda aplatizata, folosind faina. Se aseaza in tava unsa cu ulei sau untura si se introduc la cuptor. Ciupercile se inabusa in unt, iar cand chiftelutele sunt gata, se adauga apa si ciupercile inabusite si se mai lasa 10 minute sa fiarba la cuptor. La sfarsit, se adauga vin.

Chiftelutele cu ciuperci se serveste calde, cu patrunjel verde si felii de lamaie deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
5
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Parteneri
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala