Chiftelute coreene cu kimchi de varza

Chiftelutele coreene cu kimchi de varza sunt o alternativa delicioasa si bine-venita la clasicele retete de chiftelute, asa ca va invit sa le incercati.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Chiftelute coreene cu kimchi de varza

Ingrediente

  • Ingrediente pentru kimchi de varza (Yangbaechu kimchi):
  • o varza mijlocie
  • taiata in bucati de 2 cm
  • 3 linguri de sare grunjoasa
  • 3 cepe verzi
  • taiate
  • 4 linguri de gochugaru (fulgi de ardei iute korean)
  • 3 catei de usturoi
  • pisati
  • 1 cm de ghimbir proaspat
  • dat pe razatoare
  •  
  • Ingrediente pentru chiftelute:
  • 250 gr de carne tocata de porc macra
  • 200 gr de foi de varza
  • 2 cepe verzi
  • 1/4 - 1/2 lingurita de ghimbir pudra (sau dupa gust)
  • 1 catel de usturoi
  • kimchi de varza
  • dupa gust
  •  
  • Ingrediente pentru sos:
  • 100 ml apa
  • 2 lingurite de amidon
  • ghimbir pudra dupa gust
  • usturoi granulat dupa gust
  • 2 linguri de sos de soia light
  • 1 lingurita gochujaru ( pasta de ardei iute korean)

Mod de preparare

La aceasta reteta mi-ar fi folos oricare dintre mixerele de mana,pentru a toca ceapa si usturoiul.

Kimchi fac mai tot timpul, iar reteta de chiftelute imi apartine, am combinat ingredientele specifice bucatariei coreene.

Chiftelute:

Ceapa verde si usturoiul se taie marunt,iar foile de varza se vor taia cat mai subtire. Kimchiul se poate folosi ca atare daca este moale,daca nu se mai poate marunti putin.
Se amesteca toate ingredientele pana se formeaza o compozitie omogena. Se formeaza bilute si se pun intr-o tava in care am adaugat putin ulei.
Chiftelutele se coc la cuptor,schimband din cand in cand pozitia ,ca sa se rumeneasca pe toate partile. Se scot afara cand s-au rumenit bine.

Kimchi:

Bucatile de varza se pun intr-un bol si se amesteca impreuna cu sarea grunjoasa. Se lasa cel putin doua ore,dar cel mai bine,peste noapte. Astfel,varza se va inmuia.
Clatim varza de sare si o lasam sa se scurga de apa.
Amestecam restul ingredientelor cu o jumatate de pahar de apa,apoi adaugam bucatilor de varza. Se amesteca bine cu mainile.
Punem kimchiul intr-un recipient care se inchide ermetic si lasam la temperatura camerei 1-2 zile pentru o intrebuintare mai rapida sau 1-2 saptamani la frigider, se va acri putin si va putea fi folosita in multe feluri de mancare,nu doar ca muratura.

In tava in care am prajit chiftelutele adaugam apa,gochujaru si sosul de soia. Amestecam amidonul cu putina apa,avem grija sa nu ramana cocoloase,iar cand apa din tava incepe sa fiarba adaugam amidonul.
Amestecam continuu,cand incepe sa fiarba se va ingrosa si condimentam cu ghimbir si usturoi. Daca sosul iese prea gros mai adaugam putina apa.


Servim chiftelutele cu orez alb simplu, punem deasupra lor sos si pe langa adaugam niste kimchi. Ornam cu rondele de ceapa verde.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Prajitura "polara"
1
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
2
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
3
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
4
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Pizza cu ton si ciuperci
5
Paste si pizza

Pizza cu ton si ciuperci

Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o...

Pizza cu ton si ciuperci
Parteneri
Prajitura cu mascarpone si zmeura
Bucataras.RO

Prajitura cu mascarpone si zmeura

O prajitura vazuta la bucataras Irina care m-a incantat de la prima vedere. Numai bine aveam toate ingredientele necesare asa...

Prajitura cu mascarpone si zmeura
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce