Se ia carnea, se taie bucati si se da prin robotul de bucatarie, Separat se caleste ceapa (sa se inmoaie dar sa nu prinda culoare) apoi se adauga pest
Se ia carnea, se taie bucati si se da prin robotul de bucatarie, Separat se caleste ceapa (sa se inmoaie dar sa nu prinda culoare) apoi se adauga peste carnea tocata.
Tot peste carnea tocata se mai adauga chimenul si coriandrul pisat, parmezanul, mustarul, oul, 50 gr pesmet, sare si piper proaspat macinat apoi se mai amesteca la robot.
Se formeaza chiftele de marimea unei pastile de hamburger, se preasara cu pesmet , se baga la frigider si se lasa sa stea (acoperite bineinteles) o ora (sau mai putin).
Intre timp se fierb cartofii in coaja timp de aproximativ 10 minute, Intre timp se preincalzeste cuptorul la 230 de grade. Se scurg, se curata si se taie fasii ca si pentru cartofii prajiti.
Se incinge ulei intr-o tigaie si se adauga usturoiul pisat si cartofii taiati fasii, se lasa la prajit timp de 2-3 minute timp in care amestecam cartofii cu usturoiul si adaugam sare si piper proaspat macinat.
Turnam continutul tigaii intr-o tava si o introducem in cuptorul preincalzit pentru vre-o 25-30 de minute pana se fac crocanti.
Se scot chiftelele din frigider si se prajesc intr-o tigaie cu putin ulei la foc mediu timp de 8-10 minute.
Se poate servi sub forma de hamburger (in chifla, cu castraveciori murati, ketchup (bleah), mustar, rosii, salata) sau pur si simplu pe farfurie cu niste castraveti murati/rosii si cu sos tartar/mustar.
Pofta buna!
Reteta Chiftele cu cartofi prajiti a fost propusa de HalbaSus pe forum culinar.ro
Alte retete de chiftele gasiti aici:
Chiftele cu carne,
Kofta, chiftele arabesti cu sos,
Chiftelute
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzDupa cum deja ma stiti, ador retetele rapide si cu ingrediente putine :)) Asa ca v-am mai adus una, cat de buna este, depinde...
Placinta-melc cu sunca si mozarella
Comentarii