Chiftele cu carne de curcan si dovleac

Ne plac foarte mult chiftelele, dar toata lumea stie ca aceasta carne e putin atoasa, cu un gust fad, in schimb e cea mai sanatoasa. Daca tot am avut un dovleac placintar, am "sustras"cateva felii (restul au mers la supa) si am amestecat cu carnea si restul ingredientelor. A fost succesul meu din bucatarie!

Portii
6
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
75 minute
Complexitate
redusa
Chiftele cu carne de curcan si dovleac

Ingrediente

  • 500 g carne tocata de curcan
  • 3 felii de dovleac
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 cartof mare fiert
  • 2 leg. marar
  • 1 ceasca cu pesmet
  • 3 oua
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 lingura rasa cu sare
  • piper dupa gust
  • 1 cana cu faina
  • ulei pentru prajit

Mod de preparare

Intr-un castron, se amesteca bine carnea, dovleacul curatat de coaja si ras fin, ceapa tocata marunt, cartoful fiert si pasat bine, usturoiul pisat, mararul taiat marunt, ouale batute, sare, piper, cimbru, pesmetul si se omogenizeaza totul foarte bine. Avand in vedere ca dovleacul contine apa, am pus pesmet pentru a absorbi lichidul care se lasa.

Cu o lingurita, se ia din compozitie, se trece prin faina, se aplatizeaza in palme chfteluta, dupa care se pune in tigaia cu ulei incins la prajit. Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, se scot pe hartie de bucatarie si se servesc pe farfurie, alaturi de salata verde sau cu ce garnitura doreste fiecare.

Aceste chiftele vor iesi tot atat de bune si la cuptor, pe hartie de copt.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
1
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
2
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Supa crema de morcovi
3
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
4
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
5
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia