Chicken Piccata(piept de pui cu unt,lamaie,capere)

Am feliat mai subtire bucatile (nu chiar ca si pt snitele, ceva mai groase), le-am sarat putin (nu mult, ca si parmesanul e sarat). Am amestecat 2-3 l

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Chicken Piccata(piept de pui cu unt,lamaie,capere)

Ingrediente

  • doi piepti de pui
  • borcanelul cu capere
  • una bucata unt
  • niste parmesan (daca e gata ras e si mai simplu)
  • o lamaie
  • patrunjel
  • 2-3 linguri de faina
  • sare
  • piper
  • boia dulce (daca preferati)
  • ulei de masline (sau de care aveti)

Mod de preparare

Am feliat mai subtire bucatile (nu chiar ca si pt snitele, ceva mai groase), le-am sarat putin (nu mult, ca si parmesanul e sarat).

Am amestecat 2-3 linguri de faina, 2-3 linguri de parmegiano, piper, boia impreuna.

Am pus la incalzit o tigaie/cratita cu cateva bucatele de unt si 3 linguri de ulei de masline.

Am dat feliile de carne prin amestecul faina-branza-mirodenii si le-am pus la prajit 3 minute pe fiecare parte.

Nu umpleti tigaia, daca aveti mai multe bucati le puneti in doua reprize.

Cand sunt prajite, le scoateti pe o farfurie, platou, ce aveti, care se poate tine la cald. Adaugati inca doua linguri de ulei si o bucatica de unt la ce a mai ramas in tigaie si adaugati a doua repriza de carne. Cand e gata, scoateti bucatile separat.

La sfarsit adaugati jumate de pahar de vin, caperele scurse de zeama, cateva linguri de zeama de lamaie la ce a ramas in tigaie si amestecati bine ca sa se desprinda tot ce s-a lipit de fundul tigaii, plus o bucatica de unt si lasati la foc mediu/mic pana scade la jumatate( max 4-5 min).

Turnati peste feliile calde de pui, adaugati patrunjel verde si gata!


Se poate servi cu salata de ardei copti si paine calda cu seminte.

Pofta buna!

Reteta Chicken Piccata a fost propusa de aLAndala pe forum culinar.ro

Alte retete cu piept de pui gasiti aici:

Mancare de ardei gras cu piept de pui si marar,

Curry de pui,

Piept de pui aromat cu sote de dovlecei

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Musaca cu dovlecei
Bucataras.RO

Musaca cu dovlecei

Doritori de musaca sunt??? Daca va plac dovleceii cu siguranta o sa va placa si aceasta musaca.

Musaca cu dovlecei
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide