Se curata ceapa, se taie partea de jos ceva mai adanc ca de obicei, se pastreaza coditele. Se pune la fiert in apa clocotita/ cu sare. Se scoate atunc
Se curata ceapa, se taie partea de jos ceva mai adanc ca de obicei, se pastreaza coditele. Se pune la fiert in apa
clocotita/ cu sare. Se scoate atunci cand ceapa, stransa cu
mana, se desface in foi.
Dupa ce s-au taiat coditele, se umplu foile cu o compozitie preparata astfel:
Carnea se da de doua ori prin masina de tocat, se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se caleste in
ulei. Dupa ce s-a racit putin, se incorporeaza oul si compozitia se aromatizeaza cu ienibaharul zdrobit si frunzele de menta, taiate marunt.
Foile de ceapa umplute cu aceasta compozitie se aranjeaza intr-o tava. Se toarna deasupra apa cu sare, piper si ulei si se da tava la cuptor, la foc potrivit, timp de
circa 20-25 de minute.
Intre timp, se bate un ou cu zeama de lamaie, adaugandu-se, putin cate putin, sos din tava, dupa care, aceasta compozitie se toarna deasupra cepelor
umplute.
Acest preparat se poate consuma si a doua zi.
La compozitia cu carne se pot adauga si doua linguri de
orez, iar sosul poate fi preparat cu bulion.
Pofta buna!
Alte mancaruri cu carne gasiti aici:
Friptura de vita la cuptor
Tocanita de carne de vita cu cartofi
Piftie de pui
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaPe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...
Drob de pui reteta videoO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaCiorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!
Ciorba cu carne de porcAcum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...
Ciorba de salata verdeUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniSunt indragostita de aceste prajituri pufoase cu fructe. Profit de faptul ca sunt multe fructe proaspete acum pe piata, iar...
Desert prajitura pufoasa cu capsuniIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Comentarii