Ceapa umpluta

Pentru retete dietetice! Usor si delicios!

Portii
4
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
45 minute
Complexitate
medie
Ceapa umpluta

Ingrediente

  • 4-5 cepe uscate potrivit de mari
  • 250 g carne tocata amestec pui/curcan
  • 1 lingura de orez
  • 1 lingurita de pasta de tomate
  • sare
  • piper
  • 1 ou
  • marar si patrunjel verde tocat fin
  • 4-5 oua de prepelite
  • ulei de masline
  • 1 lingura de legume deshidratate

Mod de preparare

Se pune apa cu un praf de sare, la fiert si in momentul cand da in clocot, scufundam cepele curatate de coaja si taiate cu un mic capacel, la partea superioara si se lasa sa fiarba cca. 10 minute.


Se amesteca carnea tocata cu orezul, pasta de tomate, oul, sare, piper si verdeata tocata fin.


Se scot cepele de la fier , se trec sub un jet de apa rece, apoi cat sunt calde, li se indeparteaza mijlocul, pastrand doar primele 2-3 foi. Din mijlocul indepartat, se mai pot opri iarasi alte 2-3 foi pentru umplut, in functie de carnea pe care o avem, astfel din 5 cepe fierte, putem obtine cel putin 10 bucati pentru umplut.


Se umple fiecare ceapa golita de mijloc, apoi se asaza intr-o tavita mai inalta, se sparge deasupra umpluturii de carne cate un ou de prepelita, apoi se adauga apa pana la buza cepelor, in care adaugam un praf de sare, un strop de ulei de masline, legumele dehidratate si dam la cuptor cca. 40 de minute, pana se rumenesc frumos cepele. Se servesc fierbinti simple sau cu un pic de cascaval ras deasupra.


Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Snitel de curcan

Snitel de curcan

Snitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...

Snitel de curcan
Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...

Ciorba ardeleneasca
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de gutui
1
Dulceata

Dulceata de gutui

Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...

Dulceata de gutui
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
3
Dulciuri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Un desert rapid si delicios, care merita incercat.

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
Placinta cu mere
4
Prajituri

Placinta cu mere

Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...

Placinta cu mere
Salata cu oua si pui
5
Salate din carne de pasare

Salata cu oua si pui

Salata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.

Salata cu oua si pui
Parteneri
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Trubochki - Cornulete Rusesti
ReteteCulinare.RO

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia