Castraveti umpluti cu carne de vita si porc

Pentru castraveti umpluti cu carne de vita si porc carnea se spala si se toaca marunt. Castravetii murati se spala, se taie la un capat si li se scoate miezul.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 200 g
  • carne de porc - 100 g
  • castraveti murati - 1 kg
  • orez - 75 g
  • rosii conserva - 100 g
  • pasta de tomate - 50 g
  • zahar - 15 g
  • ulei - 150 ml
  • ceapa - 200 g
  • faina - 40 g
  • apa - 350 ml
  • smantana - 100 g
  • morcovi - 50 g
  • patrunjel radacina - 50 g
  • marar verde - 1 legatura
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru castraveti umpluti cu carne de vita si porc carnea se spala si se toaca marunt. Castravetii murati se spala, se taie la un capat si li se scoate miezul. Ceapa, morcovii, patrunjelul radacina si mararul verde se curata, se spala si se taie marunt. Pasta de tomate se dilueaza in 50 ml apa. Faina se cerne. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe. 125 g de ceapa se inabusa in 50 ml ulei cu 100 ml apa, se amesteca cu carne tocata, orez fiert, marar, sare si piper. Castravetii se umplu cu aceasta compozitie, se trec prin faina cu partea pe unde s-au umplut, se aseaza in vas si se inabusa in 50 ml ulei si 100 ml apa. Vasul se introduce la cuptor 15-20 minute la foc moderat. Separat, se prepara sosul: se inabusa 75 g de ceapa ramasa, morcovii si patrunjelul radacina in 50 ml ulei si 100 ml apa, se adauga restul de faina dizolvata in 50 ml apa si pasta de tomate, sare, apa ramasa si se fierbe 10 minute. Sosul obtinut se strecoara peste castraveti, se fierb impreuna 10 minute la cuptor.

Castravetii umpluti cu carne de vita si porc se servesc calzi, cu rosii si iaurt deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de morcovi
1
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
2
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
3
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
5
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia