Cartofi inabusiti cu cotlet de porc

Pentru cartofi inabusiti cu cotlet de porc carnea se spala, se portioneaza in 5 bucati egale, care se bat putin si se sareaza. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se taie felii subtiri.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • cotlet de porc - 600 g
  • untura/ulei - 75 g (ml)
  • cartofi - 900 g
  • ceapa - 100 g
  • cascaval - 50 g
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare

Pentru cartofi inabusiti cu cotlet de porc carnea se spala, se portioneaza in 5 bucati egale, care se bat putin si se sareaza. Cartofii se spala, se curata, se spala din nou si se taie felii subtiri. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Cascavalul se curata de coaja. Bucatile de cotlet se aseaza intr-o tava unsa cu 15 g untura sau ulei si 30 ml apa, se inabusa la cuptor. Cartofii si ceapa se inabusa in 50 g untura sau ulei cu 50 ml apa; se adauga sare si piper. intr-o tava unsa cu 15 g ulei se aseaza jumatate din feliile de cartofi si ceapa, peste care se adauga bucatile de cotlet, se acopera cu restul de cartofi si ceapa, iar deasupra se presara cascaval ras. Se introduce la cuptor cca 10 minute, pentru a se rumeni.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gem de gutui cu ghimbir

Gem de gutui cu ghimbir

Nu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...

Gem de gutui cu ghimbir
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci
Prajitura cu mere si crusta de nuci

Prajitura cu mere si crusta de nuci

Reţetă preluată din revista ,,Secretele Bucătăriei,,. E o prăjitură foarte uşor de făcut şi foarte gustoasă.

Prajitura cu mere si crusta de nuci
Cele mai apreciate rețete
Supa crema de dovleac
1
Supe si ciorbe

Supa crema de dovleac

Gustoasa, hranitoare, simplu si rapid de facut: supa crema de dovleac. Ideala pentru serile rece de iarna, pentru o cina usoara.

Supa crema de dovleac
Ciorba de fasole in bol de paine
2
Ciorbe

Ciorba de fasole in bol de paine

Ciorba de fasole in bol de paine este o metoda ingenioasa de a prezenta ciorba. Dar in esenta ciorba de fasole cu costita...

Ciorba de fasole in bol de paine
Ciorba de perisoare din carne de pui
3
Supe de carne

Ciorba de perisoare din carne de pui

Este una din preferatele noastre si de obicei o prepar cu zeama de varza, insa de data aceasta am acrit-o cu lamaie, insa...

Ciorba de perisoare din carne de pui
Muffins cu lime si ciocolata alba
4
Prajituri

Muffins cu lime si ciocolata alba

Pentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase...

Muffins cu lime si ciocolata alba
Supa crema de broccoli, morcovi si cheddar
5
Supe de legume

Supa crema de broccoli, morcovi si cheddar

Supa crema de broccoli, morcovi si cheddar
Parteneri
Bors cu costita de porc
Bucataras.RO

Bors cu costita de porc

Incercati si reteta mea care este controversata chiar si de bucatari(l-am auzit pe H.Varlan) care nu sunt de acord cu rosiile...

Bors cu costita de porc
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Gustos.RO

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa

Descopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...

Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Prajitura cu branza, cacao si struguri
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu branza, cacao si struguri

Prajitura cu branza, cacao si struguri
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia