Se spala carnea, se taie in bucatele si se pune la prajit in tigaia cu ulei incins. Nu trebuie lasata prea mult, numai cat sa capete putina culoare ma
Se spala carnea, se taie in bucatele si se pune la prajit in tigaia cu ulei incins. Nu trebuie lasata prea mult, numai cat sa capete putina culoare maro si sa ramana mustoasa.
Se scoate carnea si se pune intr-un vas/tava rezistent la cuptor. In uleiul ramas se calesc jumatate din legume(ciupercile, morcovi, pastarnac, ardei, ceapa). Cand sunt gata se scot intr-un vas si se pastreaza la cald.
Cealalta parte de legume se pun deasupra carnii in tava, se toarna supa de vita peste ele cat sa le acopere, se acopera tava cu capac sau foita de aluminiu si se dau la cuptor pt aprox. 2 ore si jumatate(ultima jumatate de ora fara capac).
Se scoate tava din cuptor, se strecoara zeama, legumele se indeparteaza si se arunca si carnea se pune in acelasi vas rezistent la cuptor.
Peste carne se adauga legumele calite si cartofii (curatati, taiati in bucati mari si fierti) si sosul care se face din zeama strecurata de la carne , condimente si faina de porumb(in proportie de 1 lingura la 250 ml+ 500 ml apa rece in care se dizolva inainte). Se mai da la cuptor totul, la foc mediu fara capac si se serveste.
Eu am facut si un piure servit ca garnitura la mancare.
Pofta buna!
Reteta Carne de vita cu sos la cuptor a fost propusa de MC pe forum culinar.ro
Alte retete cu carne de vita gasiti aici:
Mancare cu carne de vita si Guinness,
Hamburger cu carne de vita,
Salata carne de vita si verdeata
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzDupa cum deja ma stiti, ador retetele rapide si cu ingrediente putine :)) Asa ca v-am mai adus una, cat de buna este, depinde...
Placinta-melc cu sunca si mozarella
Comentarii