Carne de porc cu ananas

Carnea de porc cu ananas este o mancare de carne exotica deosebit de delicioasa. Se poate servi cu orez fiert. Se pun fasiile de carne intr-un castron, se scurge ananasul.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 400 g carne de porc taiata fasii
  • o cutie de ananas bucati
  • 5-6 linguri de sos de soia
  • 2 linguri de vin alb dulce
  • un varf de cutit de pasta de chili
  • 3 lingurite de amidon
  • 2 gogosari sau
  • ardei rosii
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri de ketchup
  • o lingura de otet alb
  • zahar si
  • sare.

Mod de preparare

Carnea de porc cu ananas este o mancare de carne exotica deosebit de delicioasa. Se pun fasiile de carne intr-un castron, se scurge ananasul si din zeama se iau doua linguri si se amesteca cu doua linguri de sos de soia, doua linguri de vin, pasta de chili si doua lingurite de amidon. Se toarna peste carne, se acopera cu un capac si se lasa sa se patrunda timp de treizeci de minute. Se curata gogosarii si se taie felii subtiri, dupa care se scoate carnea din castron, se lasa sa se scurga, apoi se prajeste la foc iute in uleiul incins. Se adauga gogosarii, se prajesc putin, apoi turnam peste carne marinata din castron si lasam sa fiarba timp de zece minute. Zeama de ananas o amestecam cu ketchup, otetul si amidonul, turnam peste carne si fierbem timp de 10 minute, iar la ultimul clocot, se adauga ananasul.


Ca garnitura, carnea de porc cu ananas, se poate servi cu orez fiert.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Desert prajitura cu capsuni
1
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
3
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
4
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
5
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia