Se da carnea prin masina, se pune intr-un vas mare sau intr-un lighneas. Se adauga sare, piper, coriandru pisat, enibahar si zeama strecurata de la un
Se da carnea prin masina, se pune intr-un vas mare sau intr-un lighneas. Se adauga sare, piper, coriandru pisat, enibahar si zeama strecurata de la un mujdei de usturoi. Aceasta se face astfel: se ia putina supa de carne, din zeama in care fierbe capul porcului pentru toba sau se face special, in acest scop, putina supa. Se piseaza o capatana de usturoi, se pune intr-un vas, impreuna cu supa fierbinte. Aceasta zeama strecurata, se pune putin cate putin in carne, care se framanta cu mainile ca un aluat.
Se spala bine matele, se rad pe dos, se spala din nou bine si se lasa sa stea in apa rece. Se pregateste masina de tocat; se scot cutiul si sita, se pune tubul de umplut carnati, se trage matul, incretindu-l, adica strangandu-l tot pe tub. Se pune carne in masina. Cu mana stanga se tine matul de la capat. Se invarte manivela si carnatul incepe sa se umple. Dupa cativa centimetri nu este nevoie sa mai fie tinut. Se rasuceste, adica se intrerupe carnatul si apoi se continua. Astfel se da carnatului lungimea dorita. Se face de obicei cam de 15 cm. Cand carnatii sunt gata, se pun afara, pe o bara de lemn, sa se zvante.
Se servesc proaspeti, fripti in tigaie, sau se pun la fum
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzUn aperitiv minunat pentru o seara de duminica in familie :), un blat grozav de bun asemanator cu cel de tarta dar totodata...
Aperitiv rustic cu spanac, mazare si branzeturi
Comentarii