Carnatii de casa sunt deliciosi, se prepara in ziua Ignatului si pot fi si afumati. Oricine poate sa-si prepare niste carnati deliciosi in casa, urmand reteta traditionala.
Mod de preparare
Carnea de porc se spala, se toaca in masina de tocat si se da deoparte. Se pregatesc condimentele: boiaua, sarea, cimbrul si se curata usturoiul.
Intestinele de porc se intind si se sufla prin ele. Se asaza un cap al matului pe palnia masinii de tocat, pentru ca astfel se umplu matele cu carne. Atentie insa! Nu se pune decat palnia de umplut carnati la masina de tocat, nu si cutitele pentru taiere.
Se piseaza usturoiul, se amesteca carnea cu boia (1-2 lingurite), cu sarea (dupa gust) si cimbru (dupa gust). Se adauga la final si usturoiul, dupa care iar se amesteca si se pune putina cantitate de carne in masina de tocat. Se umplu carnatii. Din cand in cand, se intorc carnatii, ca sa nu se rupa.
La final, se dau carnatii in balcon sau in camara, la loc uscat si rece, ideal la vant.
Apoi, acestia se prajesc in tigaie, dupa care se pot servi.
Pofta buna!
http://ideidelicioase.blogspot.ro
Carnatii de casa se prajesc si se servesc calzi alaturi de varza murata, sau se pot pune la afumat.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiCele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoaraPentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...
Reteta de mucenici moldovenestiDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii