Cap de vitel in aspic

Daca vrei sa pui pe masa o mancare mai deosebita, pregateste cap de vitel in aspic. Pentru aceasta reteta avem nevoie de cap de vitel, ceapa, piper, dafin, otet si un albus.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 1/2 cap de vitel
  • 3 l apa
  • 1 lingura de sare
  • o ceapa mica
  • 8 boabe de piper
  • 1 frunza de dafin
  • 1 albus

Mod de preparare

Daca vrei sa pui pe masa o mancare mai deosebita, pregateste cap de vitel in aspic. Pentru aceasta reteta avem nevoie de cap de vitel, ceapa, piper, dafin, otet si un albus. Se curata foarte bine capul de vitel si se pune sa stea citeva ore in apa rece, schimbind apa daca este nevoie, pana nu mai ramane nici o urma de sange. Capul trebuie sa fie bine cuprins de apa, deoarece partea care sta la aer se innegreste. Se pune sa fiarba apa intr-o oala incapatoare, adaugand o lingura de sare, ceapa, frunza de dafin si otetul. Cind apa clocoteste, se pune capul si se lasa sa fiarba la foc mic, pina ce se desface carnea si pielea de pe oase. Se scoate, se taie in bucati potrivite si se asaza intr-o forma sau intr-un castron. Intre timp zeama se mai pune pe masina si se lasa sa fiarba atat incat punind citeva picaturi pe o farfurioara, acestea se intaresc bine la rece. Se strecoara si se limpezeste, batand cu incetul, un albus de ou (vezi la aspic). Se strecoara inca o data printr-o panza deasa, se toarna peste carne si se da la rece sa se intareasca. Se rastoarna, dupa ce se introduce forma o clipa in apa fierbinte.


Se serveste rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Fursecuri cale
1
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
2
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Salata de cruditati
3
Salate reci

Salata de cruditati

O salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...

Salata de cruditati
Tocanita de iepure vanat
4
Mancaruri cu vanat

Tocanita de iepure vanat

Tocanita de iepure vanat este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta mancare cu carne de vanat va trebuie circa 1 kg...

Tocanita de iepure vanat
Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video
5
Prajituri

Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video

Placinta cu iaurt grecesc, aurie si crocanta la exterior este un desert perfect la orice ora!

Placinta de casa cu iaurt grecesc - Reteta video
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia