Caltabos traditional

Se curata intestinele si se spala bine cu apa rece, dupa care se lasa intr-un vas cu apa rece si otet, sa-si piarda mirosul. Carnea se spala, se curat

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 400 g carne de porc
  • 400 g intestine groase de porc
  • o cana de orez
  • un ou
  • 2 cepe
  • o cana de otet
  • 2 morcovi
  • o legatura de marar
  • o legatura de patrunjel
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se curata intestinele si se spala bine cu apa rece, dupa care se lasa intr-un vas cu apa rece si otet, sa-si piarda mirosul. Carnea se spala, se curata si se taie in bucatele, apoi se da prin masina de tocat. Orezul se alege, se spala in mai multe ape si se lasa la scurs. Verdeata se toaca marunt. Se amesteca intr-un castron carnea tocata cu oul intreg, cu o ceapa tocata marunt si cu o jumatate din cantitatea de verdeata, adaugand sare si piper dupa gust.

Se ataseaza palnia la masina de tocat si se umplu intestinele cu aceasta compozitie, apoi se leaga la capete si se pun la fiert intr-un vas cu apa rece, alaturi de ceapa ramasa, taiata in sferturi, restul de verdeata, morcovul taiat in rondele si cateva boabe de piper. Se lasa aproximativ trei sferturi de ora sa fiarba, intepand caltabosii din loc in loc, sa nu plesneasca. Se serveste cald, cu zeama in care a fiert, in care se inmoaie felii de franzela.
Alte retete mancaruri recomandate

Ciulama de ciuperci

Dovlecei umpluti

Tocanita de pui

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Bait pentru carne de vanat
1
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
2
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
3
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
4
Mancaruri cu cartofi

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella

Niste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.

Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarella
Salata de cruditati
5
Salate reci

Salata de cruditati

O salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...

Salata de cruditati
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia