Punem la fiert inima, limba, maruntaiele, aproximativ 1, 5 ore la foc mic impreuna cu o lingura de sare. Plamanul il fierbem intr-o oala separat, cu
Punem la fiert inima, limba, maruntaiele, aproximativ 1, 5 ore la foc mic impreuna cu o lingura de sare. Plamanul il fierbem intr-o oala separat, cu ½ de lingura de sare, ½ de ora. Scoatem baconul din zeama si fierbem, in zeama ramasa, 70 dkg de orez (cu atentie, nu trebuie sa fiarba complet). Punem deoparte zeama de la inima si limba, din ea putem prepara o supa buna. Macinam carnea fiarta, dupa racire o impartim in 2 parti si adaugam orezul cat e cald (in caz contrar amestecul nu se va realiza uniform). Adaugam ceapa rosie la amestecul cu ficat, iar la amestecul cu plaman adaugam praful de boia picanta si ½ de lingura de sare (atentie la sare), macinam bucatile de inima, bucatile de limba, baconul si carnea cu grasime, adaugam cuisoare, boia picanta (cu atentie), ½ de lingura de sare si orez (intre timp tot gustam). Sa avem grija sa cumparam intestine de porc bune. Spalam intestinele in apa calduta de mai multe ori, apoi le punem intr-un borcan cu apa cu otet si le lasam sa stea 4-6 ore si le clatim din nou. Taiem intestinele in bucati de 50 de cm si le legam la un capat strans cu sfoara. Dupa ce umplem intestinele le legam si celalalt capat in mod asemanator. Agatam 4-5 bucati de caltabos pe o lingura de lemn cu maner lung; punem la fiert o oala de 25 de l in care turnam ¼ de apa. Cand incepe sa fiarba apa, atarnam caltabosul in ea, astfel incat lingura sa fie proptita de marginile oalei. Lasam sa fiarba doar 5 minute sa nu cumva sa se sparga. Dupa 5 minute scoatem si racim, dupa racire punem la frigider.
Alte retete recomandate
Ardei umpluti
Ciuperci umplute
Ciulama de ciuperci
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzFrumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...
Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Comentarii