Burta de vita cu legume

Pentru a realiza reteta burta de vita cu legume, aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: burta de vita, legume, morcovi, ceapa, telina, usturoi, vin, pasta de tomate, rosii tocate.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg burta de vita prefiarta
  • 2-3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 telina mica
  • 4-5 catei de usturoi
  • 300 ml vin alb
  • 500 ml supa de vita
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 cutie de rosii tocate
  • 1-2 linguri de unt
  • 2 linguri faina
  • 2-3 foi de dafin
  • sare
  • piper
  • ardei iute

Mod de preparare

Pentru reteta Burta de vita cu legume trebuie sa aveti grija in alegerea burtii. Sa fie curata si sa nu aveti foarte mult de muncit la ea.

Reteta de pregateste astfel:

Ceapa, morcovii si telina se curata si se taie marunt. Cateii de usturoi se piseaza. Carnea de burta se spala si se taie. Topeste untul intr-o cratita, adauga faina si amesteca repede. Se adauga ceapa, usturoiul, telina, morcovul si ardeiul iute taiat. Dupa cateva minute se adauta si carnea taiata si se stinge cu vin si supa incalzita inainte.

Se lasa sa dea un clocot si se adauga rosiile, pasta de tomate, dafinul, sare si piper. Se lasa sa fiarba la foc mic 40-50 de minute si astfel se formeaza si sosul pentru burta de vita.


Se poate servi intr-o paine rotunda scobita de miez si garnisita cu verdeaza tocata.

Alte retete recomandate:

Ciorba de vita

Muschi de vita umplut

Ciorba de vita in sos de vin

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia