Budinca din carne de porc tocata

Carnea se spala, se curata si se taie in bucati. Acestea se dau prin masina de tocat. Feliile de franzela se inmoaie in lapte caldut, apoi se scurg bi

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 600 g pulpa de porc
  • o jumatate de franzela
  • o cana de lapte
  • o lingura de faina
  • o ceapa
  • 2 linguri de ulei
  • o cana de supa de oase
  • 2 linguri de pesmet
  • 3 linguri de seminte de susan
  • o lingura de unt
  • sare
  • piper
  • marar
  • ienibahar

Mod de preparare

Carnea se spala, se curata si se taie in bucati. Acestea se dau prin masina de tocat. Feliile de franzela se inmoaie in lapte caldut, apoi se scurg bine, se maruntesc si se amesteca apoi cu pulpa de porc tocata.

Ceapa curatata se taie pestisori si se pune la calit intr-o tigaie cu ulei. Se adauga carnea tocata peste ceapa, iar cand aceasta incepe sa se rumeneasca se presara deasupra faina si se stinge cu zeama de oase. Se potriveste de sare si piper, se adauga susanul si se lasa acoperit, sa fiarba inabusit. Se condimenteaza cu ienibahar si se presara cu marar tocat. Se unge cu putin unt un vas termorezistent si se pune carnea. Deasupra se asaza bucatele de unt si se lasa la cuptor, pana se patrunde bine.
Se serveste calda, cu diferite sosuri.

Alte retete usoare recomandate

Ardei umpluti

Tocanita de pui

Ciulama de ciuperci

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura foaie peste foaie
1
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
2
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
3
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
4
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
5
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia