Budinca de carne cu stevie

Budinca inlocuieste cu succes sarmalutele in foi de vita. Carnea tocata se amesteca cu orezul care a fiert pe jumatate, cit timp ati spalat stevia. Se

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1/2 carne tocata (de porc sau de vaca
  • dupa gust)
  • 1/2 cana orez fiert
  • 2 oua
  • 1 rosie
  • 1 ceasca suc rosii
  • 2 leg. stevie
  • sare
  • piper
  • maghiran
  • marar
  • oregano
  • ienibahar
  • ulei

Mod de preparare

Budinca inlocuieste cu succes sarmalutele in foi de vita. Carnea tocata se amesteca cu orezul care a fiert pe jumatate, cit timp ati spalat stevia. Se adauga condimentele, avind atentie sa nu exagerati, mai ales cu ienibaharul, din care trebuie pus doar un varf de cutit, sa dea aroma, nu sa acapareze tot gustul. Mararul tocat se pune si in amestec dar se pastreaza si pentru asezonare. Se ia un vas de iena (daca aveti, acesta e necesar mai mult pentru aspectul servirii) care se tapeteaza cu frunze de stevie, in prealabil inmuiate putin in apa fiarta. Se pune un rind amestec, un rind de frunze, pina la final cind se pun frunzele, peste care se aseaza felii de rosie, se presara mararul, se toarna sucul de rosii, citeva linguri de ulei si se arunca ouale batute spuma. Se pot intercala intre straturi feliute de sunculita afumata. Se da totul la cuptor sau la microunde
Se serveste cu smintina sau iaurt, dupa preferinte. Pentru ca arata bine, vasul se poate aseza direct pe masa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Negresa cu branza si cirese
1
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Supa crema de morcovi
2
Supe de legume

Supa crema de morcovi

Super hranitoare

Supa crema de morcovi
Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
3
Mancaruri cu varza

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca

Pentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...

Musaca de varza delicioasa cu carne de vaca
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
4
Mancaruri cu cartofi

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua

Pentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...

Musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua
Desert prajitura cu capsuni
5
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia