Boeuf bourguignon cu taitei

Boeuf bourguignon se mai numeste si vita burgundeza si este un preparat frantuzesc traditional. Este un fel de mancare din categoria celor care erau

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
ridicata
Boeuf bourguignon cu taitei

Ingrediente

  • 80 g. bacon
  • 800 g. carne de vita putin impanata cu grasime
  • 2 catei de usturoi
  • 400 g. ceapa
  • 1 lingura cu varf de faina
  • 1-2 linguri unt
  • 400 g. ciuperci champignons
  • 2 linguri ulei de masline
  • 3 linguri bulion
  • 500 ml. vin rosu
  • 250 ml. supa de carne
  • 1 lingurita cimbru
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • 400 g. taitei

Mod de preparare

Boeuf bourguignon se mai numeste si vita burgundeza si este un preparat frantuzesc traditional. Este un fel de mancare din categoria celor care erau mancarurile traditionale ale taranilor si au intrat in haute cuisine. Pentru a face aceasta reteta incepem cu baconul pe care il taiem fasii. Cuptorul se incinge la 180 grade C. Intr-o cratita mare se incing 2 linguri de ulei, la foc mijlociu. In uleiul incins se introduc bucatelele de bacon si se prajesc 2-3 minute, pana devin crocante. Fasiile de slaninuta se scot din cratita cu spumiera si se lasa sa se scurga pe prosoape de hartie. Carnea de vita se prajeste la foc iute, in grasime incinsa, portie cu portie, eu am pus-o pe toata deodata.Se scoate si se pastreaza la cald. Apoi, carnea se vita se aseaza din nou in vas. Se toarna vinul rosu. Se adauga bulionul. Se adauga supa, cimbrul, foaia de dafin. Se sareaza si se pipereaza; se pune si usturoiul. Se aseaza capacul si se inabusa la cuptor 60 de minute. Vasul se scoate din cuptor. Se amesteca in carne ceapa si untul cu faina. Se coace 60 de minute, fara capac. Vasul se scoate din cuptor si se adauga ciupercile si am adaugat fasiile de costita si se mai coace la cuptor 30 de minute. Pastele se fierb in apa cu sare, se lasa la scurs si se servesc cu carne si verdeata sau smantana, fiecare cum doreste.


Se serveste cu paste, verdeata sau smantana.

Reteta Boeuf bourguignon cu taitei a fost propusa de sava laura pe forum culinar.ro

Alte retete cu carne de vita gasiti aici:

Mancare cu carne de vita si Guinness,

Hamburger cu carne de vita,

Salata carne de vita si verdeata

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
1
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Lichior de cafea cu vanilie
2
Lichioruri

Lichior de cafea cu vanilie

Pentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...

Lichior de cafea cu vanilie
Cozonaci Babani
3
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
4
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
5
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Parteneri
Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri
Bucataras.RO

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

Această prăjitură este după o rețetă clasică și delicioasă, perfectă pentru cei care iubesc combinația dintre...

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide