Blanquette de veau

Se taie carnea în bucati mari. Se curata morcovii si se taie bastonase. Se curata cepele si se infig cîte doua cuisoare in fiecare din ele. Se cur

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1
  • 2 kg piept de vitel fara os
  • 100 gr. unt
  • 100 ml smintina
  • 2 galbenusuri de ou
  • o lamiie
  • 70 gr. faina
  • 1 lingurita zahar
  • 300 gr. ciuperci
  • 6 morcovi
  • 2 cepe
  • 200 gr. arpagic
  • 4 cuisoare
  • 1 fir de praz (facultativ)
  • 2 ramuri de telina (facultativ)
  • 2 catei de usturoi (facultativ)
  • patrunjel tocat
  • doua ramuri de cimbru
  • foaie de dafin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se taie carnea în bucati mari. Se curata morcovii si se taie bastonase. Se curata cepele si se infig cîte doua cuisoare in fiecare din ele.

Se curata prazul de partea verde, se curata ramurile de telina de fibre cu un cutit si se leaga totul in snop impreuna cu ramurile de cimbru si foaia de dafin.

Intr-o oala se pune carnea, morcovii, ceapa, snopul de telina cu praz, si cateii de usturoi curatati, se acopera totul cu apa, se sareaza si se pune la fiert. Se spumuieste bine si se lasa sa clocoteasca molcom timp de 1h.

Se taie ciupercile in lamele groase si se oparesc la foc viu 3 min. in apa clocotita cu zeama de la ½ lamiie si putina sare, se scurg bine.

Se curata arpagicul, se pune intr-o craticioara cu 30 grame unt, se acopera cu apa, se presara cu zahar si se pune la fiert 25 min. la foc potrivit. Se face un sos alb cu restul de unt, faina si 1l de zeama filtrata de la fiertul carnii.

Se bat galbenusurile cu smintina si cu un polonic de sos, se rastoarna peste restul de sos amestecind tot timpul.

Se adauga carnea, morcovii, arpagicul si ciupercile in sos, se stropeste cu zeama de la cealalta jumatate de lamiie, se adaauga sare si piper dupa gust, se amesteca bine si se mai dau cîteva clocote la foc minim.
Se serveste presarata cu patrunjel tocat

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pere imbracate in aluat

Pere imbracate in aluat

Perele imbracate in aluat de foietaj sunt cu siguranta un desert elegant si fin. Pe cat de aspectuoase sunt, pe atat sunt de...

Pere imbracate in aluat
Chiftele din carne si legume, la cuptor

Chiftele din carne si legume, la cuptor

Aceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...

Chiftele din carne si legume, la cuptor
Tigaie de toamna cu capac

Tigaie de toamna cu capac

legume delicioase

Tigaie de toamna cu capac
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
1
Budinci

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata

a) Blat: 1. Se spumeaza untul, zaharul si ouale dupa care se adauga praful de cacao, faina si praful de copt. 2. Se aseaza...

Prajitura cu nuca de cocos si ciocolata
Coronita aperitiv cu carne si legume
2
Aperitive cu carne

Coronita aperitiv cu carne si legume

Coronita cu carne si legume este un aperitiv consistent si delicios. Taiem sunca cubulete. Dam cascavalul pe razatoare....

Coronita aperitiv cu carne si legume
Ciorba cu coasta afumata
3
Borsuri

Ciorba cu coasta afumata

Se prepara foarte usor si este asa bunaaa....preferata mea :)

Ciorba cu coasta afumata
Rosii cherry la borcan
4
Conserve de iarna

Rosii cherry la borcan

Pentru ca in mica gradina pe care o avem, sunt multe astfel de rosii, mi-am dorit ca sa le pot folosi si iarna asa ca le-am...

Rosii cherry la borcan
Nectar de caise
5
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Parteneri
Clatite din aluat de negresa
Bucataras.RO

Clatite din aluat de negresa

Reteta e foarte simpla. Se gatesc foarte repede si sunt extrem de gustoase. E prima data cand le-am facut si pe mine m-au...

Clatite din aluat de negresa
Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Gustos.RO

Pere in aluat umplute cu crema de nuci

Pregatim perele.

Pere in aluat umplute cu crema de nuci
Tort cu crema de iaurt moca si pere
ReteteCulinare.RO

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia