Blancheta de manzat

Se curata zarzavatul, se spala si se pune intr-o oala adanca, cu multa apa. Peste zarzavat se pune carnea spalata si taiata felii mici. Se fierb impre

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de manzat
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 1 radacina de patrunjel
  • 300 g ciuperci
  • 2 linguri de faina
  • sare
  • piper boabe
  • 2 linguri de unt
  • 6—7 fire de arpagic
  • 2 galbenusuri crude
  • 1/2 lamaie
  • 1 telina

Mod de preparare

Se curata zarzavatul, se spala si se pune intr-o oala adanca, cu multa apa. Peste zarzavat se pune carnea spalata si taiata felii mici. Se fierb impreuna, in vasul descoperit, pana cand carnea s-a inmuiat bine.

Din doua linguri de unt si doua linguri de faina se face o ciulama care se stinge cu zeama in care a fiert carnea, la foc mic, amestecand continuu cu o lingura de lemn, pentru ca ciulamaua sa nu se prinda de vas. In ciulamaua subtiata cu zeama de carne se adauga ciupercile spalate si taiate felii subtiri, sare si boabe de piper si se lasa sa fiarba un sfert de ora. Se adauga bucatile de carne, cateva fire de arpagic si o legatura de patrunjel verde, care se inlatura atunci cind mancarea este gata. Se fierb impreuna, la foc potrivit, o jumatate de ora, dupa care se ia mancarea de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se bat galbenusurile, se pun peste carne, se stoarce deasupra zeama de la o jumatate de lamaie, se amesteca incet ca sa se omogenizeze si se potriveste cu sare.
Se serveste cu verdeata tocata deasupra.

Alte retete care contin carne:

Drob de pui

Ciorba de pui a la grec

Pui cu ceapa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Snitel de curcan

Snitel de curcan

Snitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...

Snitel de curcan
Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...

Ciorba ardeleneasca
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de gutui
1
Dulceata

Dulceata de gutui

Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...

Dulceata de gutui
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
3
Dulciuri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Un desert rapid si delicios, care merita incercat.

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
Placinta cu mere
4
Prajituri

Placinta cu mere

Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...

Placinta cu mere
Salata cu oua si pui
5
Salate din carne de pasare

Salata cu oua si pui

Salata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.

Salata cu oua si pui
Parteneri
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Trubochki - Cornulete Rusesti
ReteteCulinare.RO

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia