Blancheta de manzat

Se curata zarzavatul, se spala si se pune intr-o oala adanca, cu multa apa. Peste zarzavat se pune carnea spalata si taiata felii mici. Se fierb impre

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1/2 kg carne de manzat
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 1 radacina de patrunjel
  • 300 g ciuperci
  • 2 linguri de faina
  • sare
  • piper boabe
  • 2 linguri de unt
  • 6—7 fire de arpagic
  • 2 galbenusuri crude
  • 1/2 lamaie
  • 1 telina

Mod de preparare

Se curata zarzavatul, se spala si se pune intr-o oala adanca, cu multa apa. Peste zarzavat se pune carnea spalata si taiata felii mici. Se fierb impreuna, in vasul descoperit, pana cand carnea s-a inmuiat bine.

Din doua linguri de unt si doua linguri de faina se face o ciulama care se stinge cu zeama in care a fiert carnea, la foc mic, amestecand continuu cu o lingura de lemn, pentru ca ciulamaua sa nu se prinda de vas. In ciulamaua subtiata cu zeama de carne se adauga ciupercile spalate si taiate felii subtiri, sare si boabe de piper si se lasa sa fiarba un sfert de ora. Se adauga bucatile de carne, cateva fire de arpagic si o legatura de patrunjel verde, care se inlatura atunci cind mancarea este gata. Se fierb impreuna, la foc potrivit, o jumatate de ora, dupa care se ia mancarea de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se bat galbenusurile, se pun peste carne, se stoarce deasupra zeama de la o jumatate de lamaie, se amesteca incet ca sa se omogenizeze si se potriveste cu sare.
Se serveste cu verdeata tocata deasupra.

Alte retete care contin carne:

Drob de pui

Ciorba de pui a la grec

Pui cu ceapa

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
1
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
2
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
3
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
4
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Fursecuri cale
5
Prajituri

Fursecuri cale

Mai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...

Fursecuri cale
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia