Blanchet de vita

Pentru blanchet de vita carnea se spala. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Morcovii, telina si ceapa se curata si se spala.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 5 portii:
  • carne de vita - 600 g
  • cartofi - 800 g
  • morcovi - 250 g
  • telina radacina - 100 g
  • ceapa - 100 g
  • faina - 50 g
  • oua - 1 bucata
  • unt - 25 g
  • untura - 25 g
  • patrunjel verde - 1 legatura
  • lamaie - 50 g
  • foi de dafin - 2-3 frunze
  • mazare proaspata/conserva - 500 g/250 g
  • sare si piper boabe dupa gust

Mod de preparare

Pentru blanchet de vita carnea se spala. Cartofii se curata, se spala, se taie cuburi si se fierb in apa cu sare. Morcovii, telina si ceapa se curata si se spala. Mazarea proaspata se curata, se spala si se fierbe in apa rece (cea conservata se scurge de lichid si se spala sub jet de apa rece). Patrunjelul verde se spala si se taie marunt. Lamaia se spala si se extrage sucul. Oul se trece sub jet de apa rece, se separa albusurile de galbenus. Faina se cerne. Carnea se fierbe in apa cu sare, se indeparteaza spuma, se adauga morcovi, telina, ceapa si boabe de piper. Carnea se taie in 10 bucati. Dupa ce a fiert, se scot legumele si se taie cuburi. Supa se strecoara si se foloseste la prepararea sosului cu faina, galbenus de ou, untura, foi de dafin, sare si suc de lamaie. in sosul fiert se adauga bucatile de carne si se fierb impreuna 8-10 minute. Cartofii fierti se amesteca cu legumele taiate si mazare; se adauga unt topit.

Blanchetul de vita se serveste cald, cu patrunjel verde deasupra.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Oua vopsite in foi de ceapa

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Oua vopsite in foi de ceapa
Drob de pui reteta video

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Drob de pui reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca poloneza clasica
1
Prajituri

Pasca poloneza clasica

Aceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...

Pasca poloneza clasica
Ciorba cu carne de porc
2
Ciorbe

Ciorba cu carne de porc

Ciorba cu carne de porc este una dintre ciorbele preferate ale familiei noastre de la mic la mare. Pofta buna!!

Ciorba cu carne de porc
Ciorba de salata verde
3
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Desert prajitura cu capsuni
4
Prajituri

Desert prajitura cu capsuni

Un desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.

Desert prajitura cu capsuni
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
5
Retete de Pasti

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao

Niciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!

Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacao
Parteneri
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala