Bibilica la cuptor cu rodii si spanac

Separati pulpele inferioare, cele superioare si pieptul pasarii sau rugati-l pe macelar sa faca acest lucru. Intr-un castronel, bateti branza ricotta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pasare de 1 kg (bibilica
  • pui sau fazan)
  • daca e posibil organica
  • 100 g branza ricotta
  • 1 mana mica de frunze proaspete de cimbru
  • sare de mare si piper negru proaspat macinat
  • ulei de masline
  • 1 cubulet de unt
  • 1 catel de usturoi decojit si tocat marunt
  • 1 pahar de vin alb
  • semintele de la 1 rodie
  • fara coaja si miezul galben
  • 2 maini mari de spanac
  • bine spalat

Mod de preparare

Separati pulpele inferioare, cele superioare si pieptul pasarii sau rugati-l pe macelar sa faca acest lucru. Intr-un castronel, bateti branza ricotta cu cimbrul tocat marunt. Asezonati usor compozitia. Cu doua degete, desprindeti partial pielea de pe piept si pulpe. Cu o lingurita, introduceti usor amestecul de ricotta intre piele si carne, apoi trageti pielea inapoi ca sa acopere umplutura.

Preincalziti cuptorul la 220°C (treapta 7 la cel pe gaz). Asezonati carnea, turnati putin ulei de masline intr-un vas pentru cuptor si frigeti pulpele pe plita timp de 5 minute, pana devin crocante si aurii. Apoi puneti in vas si pieptul (asezat cu pielea in sus), dupa care adaugati un cubulet mare de unt, impreuna cu usturoiul si vinul. Introduceti vasul la nivelul de sus al cuptorului preincalzit si coaceti timp de 25 de minute, apoi adaugati semintele de rodie si mai coaceti inca 5 minute, moment in care carnea de pe pulpe va fi bine patrunsa si pielea va deveni crocanta. Scoateti vasul din cuptor si asezati-l din nou pe plita. Adaugati spanacul si lasati-l sa se inmoaie. Veti obtine astfel un sos excelent. Verificati asezonarea (ar trebui sa fie tocmai bun), apoi asezati pe fiecare farfurie cate o bucata de piept, o pulpa superioara si una inferioara, garnisind cu spanac si rodii de jur-imprejur.
Deasupra fiecarei portii, turnati cate putin din sosul obtinut si serviti cu cartofi fierti.

Alte retete recomandate:

Tocanita taraneasca de ciuperci

Carne de vita cu cartofi

Pulpe de pui la cuptor

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui

Atat pot sa zic, senzationale, pe cuvant! Cele mai bune cornulete si cu o aroma de toamna nemaipomenita!

Cornulete fragede cu gem de mere cu gutui
Snitel de curcan

Snitel de curcan

Snitele de curcan pot si servite atat ca aperitiv sau impreuna cu orice fel de garnitura si salata de cruditati. Pentru...

Snitel de curcan
Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca

Ciorba ardeleneasca este o reteta de ciorba delicioasa cu smantana si ciolan afumat de porc. Este o ciorba deasa cu multe...

Ciorba ardeleneasca
Cele mai apreciate rețete
Dulceata de gutui
1
Dulceata

Dulceata de gutui

Dulceata de gutui este delicioasa, aromata si foarte parfumata. Profitati de merele gutui si conservati-le aroma. Dulceata de...

Dulceata de gutui
Salam de biscuiţi reţetă
2
Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă. Salamul de biscuiti Simona este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara...

Salam de biscuiţi reţetă
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
3
Dulciuri

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)

Un desert rapid si delicios, care merita incercat.

Prajitura cu mere, biscuiti si budinca (fara coacere)
Placinta cu mere
4
Prajituri

Placinta cu mere

Plăcintă cu mere este una din prăjiturile mele preferate si pe care o pregătesc deobicei sâmbătă pentru a avea un...

Placinta cu mere
Salata cu oua si pui
5
Salate din carne de pasare

Salata cu oua si pui

Salata dietetica cu pui fiert, oua fierte, salata verde, telemea de vaca, ardei kapia copt, rosie.

Salata cu oua si pui
Parteneri
Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Trubochki - Cornulete Rusesti
ReteteCulinare.RO

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia