Aripi de curcan tandoori

Indepartati varfurile aripilor de curcan,apoi taiati-le in doua pe la incheietura. Stropiti carnea cu zeama de lamaie si sare. Amestecati iaurtul cu c

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Aripi de curcan tandoori

Ingrediente

  • 4 aripi de curcan
  • cu varfurile taiate
  • 1 borcan mare de iaurt (370-400 ml)
  • 1 lingura de condimente ptr pui tandoori (tandoori chicken masala )
  • condimentul acesta masala e format din: coriandru
  • boia dulce si iute
  • chimen (nu chimionul nostru romanesc
  • cel caruia in mod gresit ii spunem chimen)
  • piper negru
  • ghimbir
  • cardamom
  • dafin
  • seminte de fenicul
  • cuisoare
  • usturoi
  • sare)
  • ardei iute verde
  • zeama de la 1/2 de lamaie

Mod de preparare

Indepartati varfurile aripilor de curcan,apoi taiati-le in doua pe la incheietura.

Stropiti carnea cu zeama de lamaie si sare. Amestecati iaurtul cu condimentele si ardeiul iute.

Puneti carnea in mixtura si amestecati bine dupa care acoperiti vasul cu o folie si marinati la frigider 12 ore sau de seara pana a doua zi.

Puneti bucatile de carne intr-un vas termorezistent, acoperiti cu o folie de aluminiu si puneti in cuptorul preincalzit si coaceti la foc mediu, cam o ora, dupa care scoateti folia sa se rumeneasca frumos carnea.


Serviti cu salata verde,ceapa rosie si bucati de lamaie

Pofta buna!

Reteta Aripi de curcan tandoori a fost propusa de pansy pe forum culinar.ro

Alte retete cu aripi de pui gasiti aici:

Aripioare de pui,

Aripioare de pui marinate in usturoi,

Aripioare picante

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Musaca cu dovlecei
Bucataras.RO

Musaca cu dovlecei

Doritori de musaca sunt??? Daca va plac dovleceii cu siguranta o sa va placa si aceasta musaca.

Musaca cu dovlecei
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide