1. Ardeii se scobesc in interior, se spala si se lasa sa se zvante pe un servet 2. Carnea se pune intr-un castron. 3. Ceapa se toaca marunt. 4. Se pun
1. Ardeii se scobesc in interior, se spala si se lasa sa se zvante pe un servet
2. Carnea se pune intr-un castron.
3. Ceapa se toaca marunt.
4. Se pune ceapa la calit.
5. Orezul se spala si se pune la fiert.
6. Patrunjelul se spala, se zvanta si se toaca marunt.
7. Se fierbe orezul ep jumatate si se scurge de apa fara a-l mai spala.
8. Cand ceapa este frumos calita se ia de pe foc.
9. Ceapa calita, orezul fiert pe jumatate, patrunjelul tocat si condimetele se adauga in castron peste carne.
10. Se si pasta de rosii
11. Totul se amesteca bine
12. Se umplu ardeii.
13. Din coaja de la rosii se taie capacele rotunde si cu 2 scobitori se fixeaza pentru a astupa ardeii
14. Se pun ardeii umpluti intr-o tigaie cu ulei incins si se coc putin pe toate partile - aceasta operatie se face pentru a se aseza carnea in interior
15. Cand ardeii s-au calit se scot din uleiul incins
16. Ardeii caliti putin, seaseaza intr-o cratita, se toarna apa pana la nivelul ardeilor si se pun sa fiarba la foc mediu aproximativ 30 minute.
17. Ceapa se toaca mare si se caleste in uleiul ramas de la clairea ardeilor.
18. Dupa 30 de minute de fiert, ardeii se scot si se transfera intr-o alta cratita cu peretii grosi si rezistenta la cuptor.
19. Zeama obtinuta din fierberea ardeilor se va folosi pentru sos 20. Peste ceapa calita pentru sos se adauga faina.
21. Se pun rosiile ramase de la facutul capacelelor + cutia de rosii tocate, se adauga boiaua de ardei si se amesteca
22. Se stinge cu zeama in care au fost fierti ardeii si se lasa pe foc mediu 20 -25 minute amestecand sa nu se prinda sosul
23. Cand sosul este fiert se strecoara
24. Se toarna sosul obtinut prin strecurare peste ardeii din cratita
25. Se da cratita cu ardei la cuptor cu capacul pus, la temperatura medie pentru aproximativ 1 ora, dupa care se ridica capacul si se mai lasa 15 - 20 minute in cuptor pentru a prinde o culoare frumoasa.
Reteta Ardei umpluti a fost propusa de MC
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postMancarea de cartofi cu masline este o mancare de post simpla si foarte delicioasa. Curatam si spalam cartofii. Curatam si...
Mancare de cartofi delicioasa cu maslineUna din prajiturile care a avut mare succes pe masa de sarbatori si nu degeaba, pentru ca a fost delicioasa!
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilieMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri caleNiste mini placintele din aluat cu cartofi si umplutura de sunca si mozzarella.
Mini placintele din cartofi cu sunca si mozzarellaO salata usoara, plina de vitamine, buna atat in zilele de post cat si pentru cei care vor sa tina dieta. Este o combinatie...
Salata de cruditatiTocanita de iepure vanat este o delicioasa reteta. Pentru a pregati aceasta mancare cu carne de vanat va trebuie circa 1 kg...
Tocanita de iepure vanatDescopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Comentarii