Arancini

Ouale se spala, se dezinfecteaza, se clatesc cu apa rece; un ou se separa albusul de galbenus. Trufele uscate se hidrateaza in apa calda si se taie fi

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • orez cu bob rotund 0
  • 450 kg
  • oua 1 buc
  • galbenus de ou 1 buc
  • parmezan ras 0
  • 050 kg
  • Sos de carne: trufe uscate 0
  • 025 kg
  • ulei de masline 0
  • 100 l
  • ceapa 0
  • 075 kg
  • carne tocata 0
  • 130 kg
  • jambon crud 0
  • 030 kg
  • pasta de tomate 0
  • 030 kg
  • vin alb 0
  • 100 l
  • cimbru 0
  • 003 kg
  • patrunjel verde 0
  • 050 kg
  • piper 0
  • 002 kg
  • sare 0
  • 020 kg
  • Compozitie pentru pane: faina 0
  • 050 kg
  • oua 2 buc
  • pesmet 0
  • 100 kg

Mod de preparare

Ouale se spala, se dezinfecteaza, se clatesc cu apa rece; un ou se separa albusul de galbenus. Trufele uscate se hidrateaza in apa calda si se taie fin. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe 20 minute in apa cu sare, se scurge de lichid fara a se clati si se raceste. Orezul racit se amesteca cu oul intreg, galbenus, parmezan astfel incat sa aiba consistenta legata. Sosul de carne se prepara astfel: ceapa si ciupercile se inabusa 2-3 minute in 25 ml ulei incalzit, apoi se adauga carnea si se rumeneste 2-3 minute, se adauga jambon, pasta de tomate, vin, cimbru, piper si se amesteca pe foc 5 minute pana scade lichidul. Se adauga patrunjelul si se raceste compozitia. Se modeleaza 20 bile din orez cu un orificiu in mijloc, in care se adauga sos de carne. Se reformeaza bilele, se trec prin faina, ou batut, pesmet si se tin la frigider 1 ora. Cele 20 de bile umplute se frig in ulei 3-4 minute, apoi se scurg pe hartie absorbanta, pentru eliminarea excesului de ulei si se tin la cald pana la servire.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura
Bucataras.RO

Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura

un dulce de nerefuzat ;)

Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide