Ouale se spala, se dezinfecteaza, se clatesc cu apa rece; un ou se separa albusul de galbenus. Trufele uscate se hidrateaza in apa calda si se taie fi
Ouale se spala, se dezinfecteaza, se clatesc cu apa rece; un ou se separa albusul de galbenus. Trufele uscate se hidrateaza in apa calda si se taie fin. Ceapa se curata, se spala si se taie marunt. Patrunjelul verde se curata, se spala si se taie marunt. Orezul se alege de impuritati, se spala si se fierbe 20 minute in apa cu sare, se scurge de lichid fara a se clati si se raceste. Orezul racit se amesteca cu oul intreg, galbenus, parmezan astfel incat sa aiba consistenta legata. Sosul de carne se prepara astfel: ceapa si ciupercile se inabusa 2-3 minute in 25 ml ulei incalzit, apoi se adauga carnea si se rumeneste 2-3 minute, se adauga jambon, pasta de tomate, vin, cimbru, piper si se amesteca pe foc 5 minute pana scade lichidul. Se adauga patrunjelul si se raceste compozitia. Se modeleaza 20 bile din orez cu un orificiu in mijloc, in care se adauga sos de carne. Se reformeaza bilele, se trec prin faina, ou batut, pesmet si se tin la frigider 1 ora. Cele 20 de bile umplute se frig in ulei 3-4 minute, apoi se scurg pe hartie absorbanta, pentru eliminarea excesului de ulei si se tin la cald pana la servire.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac Rosenkranzun dulce de nerefuzat ;)
Savarine din pesmet cu dulceata de zmeura
Comentarii