Se spala carnea, se pune impreuna cu maruntaiele de gaina curatate si spalate in mai multe ape sa fiarba intr-un vas acoperit o ora. Se scoate carnea
Se spala carnea, se pune impreuna cu maruntaiele de gaina curatate si spalate in mai multe ape sa fiarba intr-un vas acoperit o ora. Se scoate carnea si se scurge, se Iasa pe o farfurie. Separat se pregateste pe foc moale un sos alb din unt, faina si lapte. Se lucreaza cu o lingura de lemn, amestecand mereu ca sa nu se faca cocoloase. Cand sosul arata ca o smantana groasa, se subtiaza cu putina supa de carne, se sareaza dupa gust si se acreste cu zeama de lamaie. In sosul astfel pregatit se pun maruntaiele de gaina impreuna cu aripile, capul si gatul iar apoi se fierbe totul la foc mic zece minute.
Mancarea se poate pregati din carne de pasare in amestec sau din tacamuri de curcan.
Se serveste imediat, cu verdeata tocata deasupra.
Alte retete care contin carne:
Tocanita de pui
Tocanita de pipote cu inimi
Tocanita din carne de vita cu cartofi
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzFrumos rumenite, ușor crocante la exterior, dar moi și pufoase la interior și mai ales, foarte gustoase, aceste rulouri de...
Desert rulouri de post cu arome de scortisoara si cocos
Comentarii