Tarte cu capsune

ALUATUL FRAGED: Se amesteca faina, untul, zharul pudra, sarea si vanilia. Se pune aluatul la rece pentru cel putin 20 de minute. Intre timp se curata

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr de faina
  • 200 gr unt
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 lingurita zahar vanilat
  • un varf de cutit sare
  • 500 gr crema de vanilie
  • 500 ml lapte
  • 800 gr capsune
  • 2 foi de gelatina
  • 200 ml sirop de capsune

Mod de preparare

ALUATUL FRAGED:

Se amesteca faina, untul, zharul pudra, sarea si vanilia. Se pune aluatul la rece pentru cel putin 20 de minute.

Intre timp se curata capsunele, se spala si se lasa sa se scurga pe un prosop.

se scoate aluatul din frigider si de imparte in 20 de bucati egale.

Fiecare bucata se intinde si se imbraca formele de tarta cu ele.

Formele se pun in tava mare de la aragaz, in care se pune cate o foita de hartie de copt si deasupra cateva boabe de fasole ca sa se coaca uniform.

Tava se pune la cuptorul bine incalzit mai dinainte.

La inceput se coc la foc iute, dupa care la foc potrivit. Cand sunt pe jumatate coapte , se scoate tava din cuptor se inlotura foitele si fasolea. Se pun din nou la cuptor pana se rumenesc uniform tartele. Se scort tartele din forme si se lasa la racit.

CREMA DE VANILIE:

Se fierb 500 ml lapte, se bat 3 galbenusuri cu 300 gr de zahar praf si o lingurita zahar vanilat. Se toarta laptele fierbinte peste galbenusuri, amestecand repede, incontinuu pe foc mic sau la bainmarie.

Se tine pe foc pana se ingroasa. Se toarna peste tarte dupa ce s-a racit.

In fiecare tarta de pune crema de vanilie si peste se pun capsunele.

In siropul de capsune se fierbe gelatina (care a fost pusa la inmuiat in putina apa rece) timp de 1 minut. Cand s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa putin la racit.

Se toarna calduta peste capsune.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars

Prajitura cu foi de zahar ars este la fel de buna precum arata. Prajitura este perfecta pentru Craciun, pentru orice masa de...

Prajitura cu foi de zahar ars
Turta dulce

Turta dulce

Pentru Mos Craciun am adus astazi turta dulce. Din reteta Ritei si a lui Rocsi am facut si eu alta reteta. Din pacate, anason...

Turta dulce
Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor

Un piept de porc condimentat bine si umplut cu salvie si verdeturi o sa fie perfect pentru masa de Craciun. Incearca-l si...

Piept de porc cu patrunjel, salvie si lamaie, la cuptor
Cele mai apreciate rețete
Tavalita glazurata de post
1
Dulciuri

Tavalita glazurata de post

Tavalita glazurata de post este o prajitura de casa delicioasa, perfecta pentru perioada postului si pentru persoanele...

Tavalita glazurata de post
Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
2
Prajituri

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure

pentru dulciuri cu fructe un desert deicios cu alune e padure!

Rulada din biscuiti cu piure de castane si mantie din alune de padure
Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
3
Aluaturi

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel

Se face repede, usor si este foarte bun...

Strudel din aluat de casa, cu mere, pere si caramel
Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
4
Aperitive cu peste

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton

Un aperitiv rapid plin de vitamine

Cosulete aperitiv cu salata de telina si ton
Sos de cartofi
5
Sosuri albe

Sos de cartofi

In sosul alb preparat cu mai putina faina se adauga cartofi fierti si trecuti prin masina, cit mai fierbinti. Se amesteca...

Sos de cartofi
Parteneri
Turta dulce
Gustos.RO

Turta dulce

Turta dulce
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia