1. Faina se freaca cu untul, se adauga zaharul, galbenusurile si sarea. 2. Aluatul se framanta bine si se da apoi la rece 1-2 ore. 3. Se iau bucati di
1. Faina se freaca cu untul, se adauga zaharul, galbenusurile si sarea.
2. Aluatul se framanta bine si se da apoi la rece 1-2 ore.
3. Se iau bucati din aluat, se intind si se asaza in forme mici de tarte.
4. Aceste forme se aseaza pe o tava si se coc in cuptor, la foc potrivit , 20-25 min.
5. Se scot apoi din forme si se umplu cu fructele curatate, fara samburi, taiate bucatele.
6. Se presara cu zahar si se toarna deasupra cate o lingurita de gem, putin incalzit.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaAspectuoase si bune - atat pot sa zic. Pentru reteta m-am inspirat dintr-o carte.
Briose cu capsuni si arahideReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii