Soricel de branzica este un aperitiv cu branza care cu siguranta va prinde la cei mici. Este haios, iar daca copilul este mai marisor puteti prepara aperitivul chiar cu el.
Soricel de branzica
Deoarece baietelului meu nu-i place branzica am decis sa-l pacalesc putin si sa-i atrag atentia de la ceea ce mananca prin modul de prezentare a preparatului din farfurie. De aceea am decis ca branzica proaspata de vaci (100 gr) sa o amestec cu 2 lingurite de unt si cu putina sare. Se omogenizeaza foarte bine pana se obtine o pasta fina, apoi se toaca putin marar sau patrunjel si se adauga in pasta de branzica.
Se orneaza totul pe o felie de painica pana se obtine forma unui soricel. Pentru urechiusi am folosit felii subtiri de morcov ( dar se poate folosi ridiche sau castraveti), nasucul si ochisorii i-am facut din bucatele de masline iar musetile din ceapa verde. Se poate aseza pe farfurie alaturi de alte preparate pentru copilasi.
Rulouri dulci din aluat fraged, cu branza. Dacă îi lăsați până a doua zi, vor deveni și mai buni. Sfărâmicioși și...
Rulouri fragede cu branzaAceste chiftele din carne și legume sunt perfecte pentru a fi servite ca fel principal alături de o salată proaspătă sau...
Chiftele din carne si legume, la cuptorSupa de pui cu legume proaspete si galuste pufoase de gris, presarata din belsug cu patrunjel verde este satioasa, gustoasa...
Supa de pui cu galustePancakes este o alternativa delicioasa la reteta clasica de clatite. Se prepara usor si poate fi servita in diverse combinatii.
Pancake Jamie OliverLaptele de pasare este un desert consacrat, galuste pufoase de albus in crema vanilata de lapte de galbenus. Este un desert...
Lapte de pasare (iese sigur)Mena cea cu gropite si plina de veselie, asa-i fata asta de la care am preluat reteta...pe cuvant de onoare ca-i o prajitura...
Prajitura MenaSe amesteca toate ingredientele si se toarna in tava mare unsa cu ulei si tapetata cu faina (tava 28x40cm); se coace aprox....
Prajitura cu macSe mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.
Madlene cu suc de clementine
Comentarii