Galustele cu caise sunt potrivite pentru copii, mai ales acum in zilele de vara cand gasim din belsug caise proaspete.
1. Se spala cartofii si se fierb in coaja, timp de 30 de minute, apoi se curata de coaja si se mixeaza pana se trasforma in piure.
2. In pireul rece se adauga oul batut cu 2 linguri de zahar si faina pentru a obtine un aluat potrivit de tare.
3. Se spala caisele, se scot samburii cu atentie , se umplu cu zahar apoi se reconstituie fructele.
4. Aluatul, dupa ce a fost framantat, se modeleaza sub forma unui sul (5 cm grosime) spoi se taie in bucati pe care le intinzi si cu care imbraci caisele.
5. Intr-un vas cu apa clocotita se pun galustele si se fierb pana cand se ridica la suprafata.
6. In timp ce fierb galustele, pesmetul este pus putin la prajit impreuna cu uleiul si zaharul ramas.
7. Se scot galustele fierbinti si se rostogolesc prin pesmet.
8. Cand sunt gata le pudrezi cu zahar vanilat.
Galustele se pot servi cu sirop de caise sau cu smantana.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...
Pasca cu ciocolata si branzaEste una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.
Ciorba de stevie cu oua intregiRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.
Strudel cu branza si visineReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii