Ciorba delicioasa de curcan cu taitei de casa

Ciorba delicioasa de curcan cu taitei de casa este o reteta de supa foarte gustoasa. Pentru aceasta reteta de ciorba va trebuie 4 aripi superioare de curcan.

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Ciorba delicioasa de curcan cu taitei de casa

Ingrediente

  • 4 aripi superioare de curcan
  • 2 morcovi mici
  • 1 ardei
  • 1 ceapa mare si 1 ceapa mica pentru la sfarsit
  • o telina mica
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura leusten
  • bors de casa dupa gust
  • eu adaug 500ml bors proaspat la o oala de 5l
  • pasta tomate

Mod de preparare

Ciorba delicioasa de curcan cu taitei de casa este o reteta de supa foarte gustoasa. Intr-o oala de ciorba punem 50ml ulei, o cana cu apa si punem la inabusit legumele taiate cubulete. Adaugam sare dupa gust.

Dupa 10 min adaugam jumatate din cantitate de verdeata si apa clocotita. Cand incepe sa fiarba supa adaugam aripile de curcan. Punem capacul si lasam sa fiarba la foc mic pentru 10-15min.

Intre timp ne ocupam de taitei. Intr-o farfurie batem un ou cu putina sare si adaugam faina cat sa obtinem un aluat usor de intins. Nu am putut suprinde etapele intermediare pentru ca eram plina de faina si aluat :) Omogenizam bine compozitie, intindem o foaie subtire si taiem taiteii cu un cutit foarte bine ascutit. Ii lasam pe masa pana cand ii vom adauga in ciorba

Dupa cele 10-15 min adaugam in oala borsul fiert in prealabil, pasta de tomate si restul de verdeata. Adaugam sare dupa gust si apa daca mai este necesar

Punem capacul si lasam sa fiarba pana cand incepe sa se patrunda carnea. In momentul in care carnea e aproape fiarta, se adauga taiteii in ploaie si lasam la fiert pana se fierb carnea si taiteii.


Chiar inainte de a stinge focul se adauga 1 ceapa mica data pe razatoarea fina. Serviti masa alaturi de cel mic. Pofta buna!
Sursa acestei retete este blogul culinar Mancare-Bebe.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca cu ciocolata si branza
1
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
2
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
3
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
4
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
5
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Parteneri
Strudel cu branza si visine
Bucataras.RO

Strudel cu branza si visine

Preluat de la Ancuta. Foatre bun a iesit.

Strudel cu branza si visine
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce