Orez cu lapte si sos de capsuni

• spalati orezul in mai multe ape si puneti peste el un litru de apa rece, apoi puneti-l la fiert

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Orez cu lapte si sos de capsuni

Ingrediente

  • orez 100 g
  • lapte 400 ml
  • zahar 3 linguri
  • coaja rasa de la o lamaie
  • scortisoara macinata ½ lingurita
  • Pentru sos de capsuni:
  • capsuni 300 g
  • zahar 2 linguri
  • anason o steluta
  • cuisoare 3 buc
  • scortisoara 1 baton mic

Mod de preparare

• spalati orezul in mai multe ape si puneti peste el un litru de apa rece, apoi puneti-l la fiert cu un praf de sare. Amestecati din cand in cand, sa nu se lipeasca orezul. Scurgeti orezul intr-o sita cand este fiert.
• puneti laptele la fiert impreuna cu zaharul, iar cand incepe sa fiarba adaugati orezul fierbinte, scurs de apa. Fierbeti la foc mic inca 5 minute, apoi acoperiti craticioara cu un capac si lasati-l sa se odihneasca 15 minute. Adaugati apoi coaja rasa de lamaie si scortisoara macinata.
• intre timp pregatiti sosul de capsune. Puneti 200 g de capsuni in vasul pentru mixare si cu ajutorul blenderului vertical Breville Hand Blender pasati capsunele pana obtineti un piure 
• puneti piureul de capsune intr-o craticioara, impreuna cu zaharul si condimentele si fierbeti la foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa putin. Anasonul, cuisoarele si batonul de scortisoara le puteti pune intr-un infuzor de ceai. Lasati apoi sa se racoreasca si scoateti steluta de anason, cuisoarele si batonul de scortisoara.
• taiati restul de capsuni cubulete si amestecati-le in sosul de capsune.
• puneti orezul cu lapte in patru boluri si impartiti sosul de capsune deasupra.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Cele mai apreciate rețete
Cozonaci Babani
1
Cozonac

Cozonaci Babani

Pregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...

Cozonaci Babani
Pasca cu smantana
2
Retete de Pasti

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Pasca cu smantana
Ciorbă de miel reţetă, reteta video
3
Retete de Pasti

Ciorbă de miel reţetă, reteta video

Ciorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...

Ciorbă de miel reţetă, reteta video
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
4
Prajituri

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone

O prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..

Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarpone
Cozonac Rosenkranz
5
Cozonac

Cozonac Rosenkranz

Cozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...

Cozonac Rosenkranz
Parteneri
Paste cu branza la cuptor
Bucataras.RO

Paste cu branza la cuptor

de trei zile am o pofta,dar nu am avut timp sa o prepar,in sfarsit;;)

Paste cu branza la cuptor
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Pasca traditionala cu branza si stafide
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide