Biscuiti cu faina integrala si migdale

Cand se racesc se pot umple cu putina crema de ciocolata

Portii
20
Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa
Biscuiti cu faina integrala si migdale

Ingrediente

  • 200 gr faina integrala de grau
  • 100 ml lapte
  • 1 buc galbenus de ou-
  • 50 gr zahar
  • 60 gr unt
  • 1 lingurita coaja de lime
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • 100 gr migdale
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 50 gr ciocolata neagra
  • 50 ml smantana pentru frisca

Mod de preparare

Amestecati intr-un bol mai mare faina cu praful de copt, coaja de lime si de portocala, migdalele macinate fin, zaharul si un praf de sare.


Topiti untul si amestecati-l separat cu laptele si galbenusul de ou. Adaugati amestecul lichid peste cel solid si framantati usor cu mana pana obtineti un aluat nelipicios si ferm. Daca mai este nevoie puteti sa mai presarati deasupra cate putina faina, sa puteti framanta mai usor.


Puneti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider 15 minute.


Puneti aluatul in aparatul pentru biscuiti Marcato Biscuit si alegeti o forma pentru biscuiti pe care o montati la celalalt capat al aparatului.


Setati aparatul pe pozitia 2 pentru biscuiti mari si formati biscuitii direct in tava de copt, fara sa o ungeti si fara hartie de copt. Coaceti biscuitii la 180 de grade pentru 8-1o minute, pana se rumenesc usor.


Preparati intre timp crema, incalziti bine smantana si turnati-o peste ciocolata rupta bucati, apoi amestecati bine pana se omogenizeaza.


Cand se racesc se pot umple cu putina crema de ciocolata.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Cozonac pufos cu aluat oparit
1
Cozonac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca poloneza
2
Retete de Pasti

Pasca poloneza

O pasca cu branza si stafide, invelita in ciocolata .... un deliciu pe masa de Pasti!

Pasca poloneza
Pasca cu ciocolata si branza
3
Prajituri

Pasca cu ciocolata si branza

Pasca cu ciocolata si branza este usor de pregatit si este potrivita pentru mesele de sarbatoare, de Pasti sau Rusalii. Cu...

Pasca cu ciocolata si branza
Ciorba de stevie cu oua intregi
4
Supe si ciorbe

Ciorba de stevie cu oua intregi

Este una din retetele care mama le prepara in fiecare primavara.

Ciorba de stevie cu oua intregi
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
5
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Parteneri
Desert tort Medovik
Bucataras.RO

Desert tort Medovik

Aluaturi de casa Am găsit această reţetă pe Youtube, pregătită de Reghina Cebotari, şi mi-a plăcut f mult. Se...

Desert tort Medovik
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce