Evantai de vinete cu rosii la cuptor

O reteta dietetica si usor de facut.:) Pofta buna si spor la gatit!

Timp pregatire
20 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 ml suc de rosii la conserva
  • 2 vinete mari
  • 2 roșii mari
  • 2 căței de usturoi
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • Sare și piper după gust
  • 1 lingură de oregano uscat/ 2 frunze de oregano
  • 1 lingură de busuioc uscat / 2 frunze de busuioc
  • 100g brânză feta/mozzarella (opțional, pentru un plus de savoare)
  • patrunjel verde pentru servit

Mod de preparare

Preîncălziți cuptorul la 180°C.

Spălați bine vinetele și roșiile. Tăiați capetele vinetelor și tăiați fiecare vinete în felii subțiri pe lungime, cu un cutit bine ascutit fără a tăia complet până la capăt, astfel încât să obțineți o formă de evantai. Repetați procedura pentru ambele vinete.

Tăiați roșiile în felii subțiri.

Pisați cățeii de usturoi zdrobiti cu lama cutitului și amestecați-i cu uleiul de măsline, sarea, piperul, oregano și busuiocul uscat.

Cu ajutorul unei pensule de bucătărie, ungeți fiecare felie de vinete și de roșii cu amestecul de ulei și condimente pe ambele părți.

Așezați evantaiele de vinete și roșii într-o tavă acoperită cu hârtie de copt.

Coaceți în cuptorul preîncălzit timp de aproximativ 25-30 de minute sau până când vinetele sunt fragede și ușor rumenite.

Dacă doriți, adăugați bucățele de brânză feta sau mozzarella rasa deasupra evantaielelor la finalul coacerii și mai lăsați în cuptor pentru încă 5 minute sau până când brânza se topește ușor.

Scoateți din cuptor și serviți calde sau reci, ornate cu câteva frunze de busuioc proaspăt, dacă doriți.

Efantaiul de vinete cu roșii la cuptor este o alegere delicioasă și sănătoasă pentru a vă bucura de legumele de sezon. Poftă bună!

Pentru retete similare accesati: https://www.culinar.ro/retete/culinare/aperitive/aperitive-cu-legume/rondele-de-vinete-umplute-cu-legume-si-branza-tofu

https://www.culinar.ro/retete/culinare/mancaruri/mancaruri-cu-carne/musaca-de-vinete-si-carne-tocata-de-curcan

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Drob de miel

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Drob de miel
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
1
Aperitive cu carne

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb

Retete dietetice

Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumb
Prajitura "polara"
2
Prajituri

Prajitura "polara"

Prajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...

Prajitura "polara"
Pui fraged cu ciuperci si zuchini
3
Mancaruri cu carne

Pui fraged cu ciuperci si zuchini

delicios

Pui fraged cu ciuperci si zuchini
Ghiveci calugaresc de vinete
4
Mancaruri cu legume

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Ciorba de loboda cu omleta
5
Ciorbe

Ciorba de loboda cu omleta

Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!

Ciorba de loboda cu omleta
Parteneri
Pasca traditionala cu branza dulce
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce