Tortulete cu afine

Etapa I: Se incinge cuptorul la 220º C. Se amesteca intr-un castron faina cu malaiul, zaharul, bicarbonatul, praful de copt si sarea. Se taie untul

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 120g faina
  • 40g malai
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura bicarbonat
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 varf de cutit sare
  • 3 linguri unt sau margarina
  • 125g iaurt
  • faina pentru suprafata de lucru
  • 500g afine proaspete
  • 2 linguri miere
  • 120 ml frisca
  • 1 lingura zahar

Mod de preparare

Etapa I: Se incinge cuptorul la 220º C. Se amesteca intr-un castron faina cu malaiul, zaharul, bicarbonatul, praful de copt si sarea. Se taie untul fulgi si se adauga. Se framanta aluatul cu mainile reci, pana se obtine o compozitie faramicioasa. Se adauga iaurtul si se amesteca cu o furculita pentru se leaga un aluat moale. Se framanta cateva secunde.

Etapa II: Se presara suprafata de lucru cu faina si se intinde aluatul la o grosime de circa 1,5 cm. Se stanteaza 4 cercuri cu diametrul de 8 cm fiecare. Se asaza cercurile intr-o tava neunsa si se coc 18-20 de minute pana s-au rumenit.

Etapa III: Se spala afinele sub jetul de apa, se aleg si se scurg. Se amesteca cu miere intr-un castron mediu, zdrobind cam un sfert din afine si se pun la rece pana la folosire.

Etapa IV: Se bate frisca si se adauga zaharul. Se taie blaturile de prajiturele pe orizontala. Jumatatile de jos se asaza pe farfurii, se acopera cu jumatate de afine, apoi se asaza jumatatile superioare. Se acopera cu frisca si cu restul de afine si se servesc imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
1
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
2
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
3
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
4
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
5
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia