Tortul Diplomat este absolut delicios! Cu multe fructe, crema usoara si piscoturi, este desertul potrivit a fi servit rece, mai ales in zilele calde.
Se pun pe foc galbenusurile, zaharul si laptele. Se tine amestecul pana se ingroase putin, ca o ciulama, apoi se da la rece.
Intre timp, se dizolva gelatina in apa calduta.
Puteti pune oua intregi la ciulama, evitand a folosi albusuri crude in tort.
Am batut frisca. Se bat albusurile spuma si se amesteca cu frisca si zaharul vanilinat. Intr-o forma pe fundul careia s-a asezat folie transparenta se aseaza felii de fructe, la alegere, sau piscoturi fara sa le mai inmuiati decat daca doriti - se vor inmuia oricum de la crema.
In ciulamaua rece se adauga gelatina (se dizolva in 1/2 cana apa calduta) si se amesteca bine. Apoi se toarna toata compozitia peste frisca si albusuri. Se pune 1/2 din amestec peste fructele din forma, se mai aseaza alte fructe taiate cubulete si apoi ultima parte de crema. Se orneaza cu frisca.
Edit: puteti pune oua intregi la ciulama, evitand a folosi albusuri crude in tort.
Reteta Tortul meu diplomat a fost propusa de bulinuta pe forum culinar.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzNiciodata nu lipseste de pe masa de Sarbatori!!!
Cozonac fara framantare cu umplutura de nuca si cacaoPentru acest lichior de cafea cu vanilie se face la filtru o cafea aromata din 250 g cafea prajita si macinata mai mare. Se...
Lichior de cafea cu vaniliePregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaSe prepara repede si este buna si satioasa.
Tocanita de pui si ciuperci in sos de rosii
Comentarii