Blatul: se separa albusurile de galbenusuri si se bat impreuna cu zaharul. Se adauga treptat galbenusurile. Se pune si faina si se amesteca bine pana
Blatul: se separa albusurile de galbenusuri si se bat impreuna cu zaharul.
Se adauga treptat galbenusurile.
Se pune si faina si se amesteca bine pana s-a omogenizat toata compozitia.
Pentru blat se foloseste o tava mai ingusta decat cea obisnuita de cuptor
Se pune hartie de copt, se toarna compozitia pentru blat si se da la cuptor, la 150 grade C, pentru cca 20 minute.
Crema: se pune gelatina la umflat in putina apa rece;
Se pune intr-un castron mare 500 ml lapte rece, se toarna compozitia plicurilor de crema peste lapte, se pune si esenta de vanilie si se amesteca bine pana se intareste.
Se dizolva gelatina la bain-marie si se amesteca apoi cu crema obtinuta anterior. Se foloseste gelatina pentru ca tortul n-a avut decat un strat de blat (cel inferior).
Se scoate blatul din tava si se rastoarna pe o tava imbracata in folie de aluminiu
Se da forma si se imbracat cu un strat gros de crema
Se orneaza cu frisca, bilute argintii si fulgi de ciocolata.
Pofta buna!
Reteta Tortul meu a fost propusa de droopina
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielPregatirea cozonacilor incepe intotdeauna cu aluatul. Intr-un castron mai mare cerne faina, chiar si de doua ori ca sa fie...
Cozonaci BabaniPreferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!
Pasca cu smantanaCiorbă de miel reţetă. Ciorba de miel, din carne frageda asezonata cu legume proaspete, tarhon si leustean, e un deliciu...
Ciorbă de miel reţetă, reteta videoO prajitura de sarbatoare delicioasa si pe placul familiei mele, dar si a colegelor..
Prajitura cu crema de lamaie si crema de mascarponeCozonacul Rosenkranz este ideal pentru deserturile de sarbatori, avand un alt aspect decat cozonacul obisnuit, dar la fel de...
Cozonac RosenkranzUn chec pufos si tare bun la gust, eu am inlocuit zaharul vanilat simplu cu zaharul vanilat bourbon deoarece este mai aromat...
Reteta de chec pufos cu cacao - Cum sa faci cel mai delicios si pufos chec de casa
Comentarii