Un prieten bun spune ca nu exista "prea multa ciocolata" intr-un tort cu ciocolata, iar eu sunt de acord :). Ei bine, acest tort de ciocolata in doua straturi, este perfect!
Cu toate ca acest tort de ciocolata pare un tort simplu, sub crusta crocanta se ascunde un interior ciocolatos. Greutatea realizarii acestui tort sta in faptul ca se coace in doua faze, dar poti sa renunti la acest lucru si sa-l pui la cuptor o singura data.
Preincalzeste cuptorul la 170 de grade celsius. Unge o tava de tort cu fund detasabil cu diametrul de 20cm cu unt si tapeteaz-o cu hartie pentru copt.
Pune untul impreuna cu amandoua felurile de ciocolata taiate in bucatele intr-un bol.
Pune zaharul brun si apa intr-o oala mica pt sosuri la foc mediu, amesteca sa se dizolve, si adu la punctul de fierbere. Pune siropul de zahar fierbinte peste unt si ciocolata si amesteca bine pana cand s-au topit si ai un sos gros de ciocolata. Adauga cate un galbenus, amestecand bine dupa fiecare, dupa care lasa amestecul deoparte pana ajunge la temperatura camerei.
Pune albusurile si putina sare intr-un alt bol si mixeaza pana cand se umfla dar nu sunt foarte tapene. Cu ajutorul unei spatule amesteca albusurile in aluatul cu ciocolata, usor, cate o treime o data.
Pune 800g, aproximativ o treime din aluat in tava pregatita si niveleaza usor. Pune tortul la cuptor si coace-l pentru 40 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Scoate-l din cuptor si lasa-l sa se raceasca complet.
Cresteaza varful blatului cu un cutit, nu-ti fa griji din cauza crustei. Pune restul de aluat deasupra si niveleaza din nou. Pune-l din nou la cuptor dar de aceasta data pentru 20-25 de minute. atunci cand testezi cu scobitoarea, ar trebui sa vezi firimituri umede pe ea. Lasa tortul sa se raceasca complet inainte sa-l scoti din tava, dupa care poti sa-l pudrezi cu cacao sau zahar pudra daca doresti.
Tortul cu ciocolata rezista acoperit la temperatura camerei pentru 4 zile,
Tortul de ciocolata perfect se serveste rece.
Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.
Drob de mielRetete dietetice
Muschiulet de pui in crusta de fulgi de porumbPrajitura polara poarta acest nume deoarece seamana tare bine la gust cu inghetata aceea de demult, in pachet de unt. Este o...
Prajitura "polara"Ciorba de loboda acrita cu bors proaspat cu omleta si leustean verde -un deliciu de primavara :)) Pofta buna!!
Ciorba de loboda cu omletaReteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulce
Comentarii