Un prieten bun spune ca nu exista "prea multa ciocolata" intr-un tort cu ciocolata, iar eu sunt de acord :). Ei bine, acest tort de ciocolata in doua straturi, este perfect!
Cu toate ca acest tort de ciocolata pare un tort simplu, sub crusta crocanta se ascunde un interior ciocolatos. Greutatea realizarii acestui tort sta in faptul ca se coace in doua faze, dar poti sa renunti la acest lucru si sa-l pui la cuptor o singura data.
Preincalzeste cuptorul la 170 de grade celsius. Unge o tava de tort cu fund detasabil cu diametrul de 20cm cu unt si tapeteaz-o cu hartie pentru copt.
Pune untul impreuna cu amandoua felurile de ciocolata taiate in bucatele intr-un bol.
Pune zaharul brun si apa intr-o oala mica pt sosuri la foc mediu, amesteca sa se dizolve, si adu la punctul de fierbere. Pune siropul de zahar fierbinte peste unt si ciocolata si amesteca bine pana cand s-au topit si ai un sos gros de ciocolata. Adauga cate un galbenus, amestecand bine dupa fiecare, dupa care lasa amestecul deoparte pana ajunge la temperatura camerei.
Pune albusurile si putina sare intr-un alt bol si mixeaza pana cand se umfla dar nu sunt foarte tapene. Cu ajutorul unei spatule amesteca albusurile in aluatul cu ciocolata, usor, cate o treime o data.
Pune 800g, aproximativ o treime din aluat in tava pregatita si niveleaza usor. Pune tortul la cuptor si coace-l pentru 40 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Scoate-l din cuptor si lasa-l sa se raceasca complet.
Cresteaza varful blatului cu un cutit, nu-ti fa griji din cauza crustei. Pune restul de aluat deasupra si niveleaza din nou. Pune-l din nou la cuptor dar de aceasta data pentru 20-25 de minute. atunci cand testezi cu scobitoarea, ar trebui sa vezi firimituri umede pe ea. Lasa tortul sa se raceasca complet inainte sa-l scoti din tava, dupa care poti sa-l pudrezi cu cacao sau zahar pudra daca doresti.
Tortul cu ciocolata rezista acoperit la temperatura camerei pentru 4 zile,
Tortul de ciocolata perfect se serveste rece.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si ciresePrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postPlacinta mea preferata.
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafidePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii