Tortul curcubeu

Alex Cirtu de la Culinar Show te Invata cum sa il faci in 6 pasi simpli la tine acasa. Tortul curcubeu este unul dintre torturile la care putini s-ar incumeta sa il faca pentru ca pare foarte complicat.

Portii
12
Timp pregatire
120 minute
Timp coacere
120 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ingrediente blaturi :
  • 9 oua
  • 750 g zahar
  • 750g unt nesarat
  • 750 g Faina cu praf de copt
  • 1 plic de praf de copt
  • 9 linguri de lapte
  • 1 lingurita si jumatate de Extract de Vanilie
  • cate 1 varf de cutit de Colorant alimentar liposolubil: Rosu, Portocaliu, Galben, Violet, Albastru si Verde
  • Ingrediente glazura:
  • 400 g Unt nesarat
  • 700g zahar pudra
  • 5 linguri de lapte
  • 1 lingura extract de vanilie

Mod de preparare

PASUL 1: PREPARARE BLATURI


Pune 1 lingurita si jumatate de esenta de vanilie in lapte. Imparte cele 9 linguri de lapte in 6 boluri. Adauga cate un varf de cutit de colorant diferit in fiecare dintre ele si amesteca bine. Amesteca untul cu zaharul intr-un robot de bucatarie la viteza medie spre mare timp de 6-7 min.

Intr-un castron separat bate ouale cu un tel si apoi adauga treptat (in 5-6 etape) ouale batute peste untul din robotul de bucatarie si amesteca bine. Daca vezi ca da semne sa se taie compozitia, adauga 1 lingura de faina. Micsoreaza viteza robotului.

Cerne faina si adaug-o si pe-aceasta treptat in bolul robotului. Odata ce s-a incorporat bine, cantareste toata compozitia si imparte-o in cele 6 castroane cu colorant. toarna compozitiile in ele si coace in cuptorul preincalzit la 170 de grade C pentru 20 de min, sau pana infigi scobitoarea in mijloc si aceasta iese curate. Recomandabil ar fi sa pregatesti cate 2 pe rand. Odata ce s-au gatit, scoate-le si lasa-le sa se raceasca.

 



PASUL 2: NIVELARE BLATURI


Blaturile vor trebui sa stea perfect unul peste altul, asa ca trebuie sa le nivelezi. Taie putin din capac cu ajutorul unui cutit ascutit. Bucatile de blat ramase le faramitezi, si sunt perfecte pentru décor la final. Fiecare blat e si un pic aramiu pe margini de la forma de copt, ca sa avem o culoare uniforma, rezolvam problema repede. Pune un capac de tigaie cu diametrul putin mai mic de 20 de cm deasupra si taie marginile de jur imprejur.



PASUL 3 – GLAZURA


Bate untul nesarat in bol pe viteza mare, cam 5 min pana devine pufos, Cerne zaharul pudra. Micsoreaza viteza robotului si adauga zaharul peste (in 2 transe, la 2 minute interval), impreuna cu esenta de vanilie si laptele. Cand da semne ca s-a topit, creste viteza pentru cca 1 min.



PASUL 4 – ASAMBLAREA


Pune pe suport o placa circulara cu un diametru putin mai mare decat al tortului si intinde desupra un pic de crema de unt. Astfel blatul nu va aluneca. Incepe cu cel violet. Fiecare blat trebuie uns cu crema in prealabil – iti va fi foarte usor sa folosesti o spatula speciala de intins crema. Continua cu blatul albastru, verde si termina cu galben, portocaliu, rosu.;

Unge bine atat ultimul blat cat si pe margini – atentie sa nu consumi toata crema – pastreaza jumate pentru decorul final.



PASUL 4 – RACIREA SI RABDAREA … si reglazurarea


Ca sa obtii marginile perfecte va trebui sa pui tortul la frigider cca 2 ore si sa il glazurezi din nou Lasa-l inca o ora la frigider si decoreaza pe deasupra cu firimituri ramase de la excesurile de blaturi colorate. Lingura de glazura ramasa o poti pune intr-un poche si sa faci decoruri micute pe margine, de jur imprejurul tortului.



PASUL 5 – TAIEREA TORTULUI


Ai grija sa tai foarte drept ca blaturile sa se vada perfect.

Pofta buna, copiii sigur il vor aprecia de 1 iunie. 

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
1
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa rece de capsuni cu crochete de branza
2
Dulciuri

Supa rece de capsuni cu crochete de branza

Azi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...

Supa rece de capsuni cu crochete de branza
Prajitura foaie peste foaie
3
Prajituri

Prajitura foaie peste foaie

Prajitura foaie peste foaie este o reteta delicioasa pe care o puteti cu usurinta prepara. Pentru aceasta reteta aveti nevoie...

Prajitura foaie peste foaie
Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
4
Retete culinare

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara

Cele mai bune si gustoase chifle sunt cele facute acasa. Secretul pentru a le obtine super pufoase si bune sta in rabdarea cu...

Chifle pufoase - Reteta simpla si usoara
Reteta de mucenici moldovenesti
5
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia