Nucile se pun cateva minute la cuptor dupa care se macina. Untul tinut la temperatura camerei se mixeaza bine. Galbenusurile se freaca cu zaharul, co
Nucile se pun cateva minute la cuptor dupa care se macina. Untul tinut la temperatura camerei se mixeaza bine. Galbenusurile se freaca cu zaharul, coaja de portocale si un praf de sare. Albusurile se bat spuma cu o lingurita de lamaie. Untul se adauga la galbenusuri si la urma ciocolata topita la bain marie. Se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se pune intr-un castron mai mare compozitia de galbenusuri si se pune treptat cate putin din albusuri si faina amestecandu-se de jos in sus. Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt si se adauga compozitia. Se da la cuptorul incins pentru aproximativ 30 de minute, in functie de cuptor. Se deschide usa cuptorului nu mai devreme de 30 de minune si se face testul cu scobitoarea. Daca pe margine este gata dar in mijloc este putin moale se datoreaza ciocolatei dar este facut, nu se lasa mai mult caci blatul va fi batos.
Crema :
Branza de vaci se da prin sita si se mixeaza cu toate celelalte ingredientele mai putin gelatina. Eu prepar plicul de gelatina cu doar 50 ml de apa si nu 100 cum este trecut pe ambalaj ca sa iasa cum trebuie. Dizolvam gelatina in cei 50 ml apa rece si se lasa 10 minute dupa care se pune la bain marie doar cat sa se topeasca granulele fara a o fierbe. Cand s-a racit se adauga treptat la branza amestecandu-se usor. O dam la rece pana pregatim blatul. Dulceata de zmeura se da prin sita pentru separarea samburilor pe care-i aruncam. Taiem blatul in 4 parti.
Asamblare blat :
In forma detasabila de tort se aseaza o folie alimentara mai mare cu care se imbraca peretii formei. Asezam primul blat, in ungem cu dulceata, asezam al doilea blat, crema, apoi al treilea blat pe care il ungem cu dulceata si in final ultimul blat. Se pune o foaie de copt deasupra blatului si apoi folia alimentara. Se aseaza o greutate peste el si se da la frigider pana a doua zi. Desfacem usor forma si inlaturam folia.
Asezam tortul pe farfurie, il imbracam in frisca si ornam cu fructe.
Alte retete recomandate:
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniO prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!
Prajitura cu cireseAm pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAzi m-am jucat un picut! Sper să vă încânte ideea! Nu, n-am inventat-o eu, doar am recreat-o pe gustul Panacris ;) O...
Supa rece de capsuni cu crochete de branzaReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii