Tortul Vis de florii cu multe fructe si blat de bezea este un tort ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa de sarbatoare. Este chiar simplu de facut si veti invata si cum sa faceti panglici de ciocolata.
Secretul pentru o pavlova reusita este sa o coaceti fix o ora la cea mai mica treapta a cuptorului.
Bateti bine albusurile spuma. Adaugati tot cate 1 lingura de zahar mixand foarte bine dupa ficare, nu se adauga alta lingura pana cand cea de dinainte nu s-a dizolvat complet. Apoi se adauga otetul, amidonul si vanilia si se mai mixeaza 10-15 minute, pana obtineti o bezea lucioasa si ferma.
Preincalziti cuptorul (la treapta cea mai mica), tapetati o forma de tort cu hartie rotunda si puneti bezeaua in forma niveland usor. Dati la cuptor pentru 1 ora. Bezeaua trebuie sa fie ferma dar alba.
Mixati frisca si topiti ciocolata. Dupa ce bezeaua s-a racit imbracati peretii in frisca, niveland.
Taiati fasii de hartie cerata si treceti-le prin ciocolata topita dupa care dati-le cateva minute la congelator.
Taiati o fasie de hartie mai mare, lata cat marginea tortului si suficient de lunga cat sa il cuprinda. Puneti ciocolata topita si preasarati apoi bomboane colorate sau de ciocolata alba. Raciti-o si pe ea.
Desprindeti usor hartia de pe panglicile de ciocolata si asezati-le dupa bunul plac pe tort.
Spalati si curatatai fructele daca e cazul, taiatil-le dupa bunul plac si decorati tortul cu ele.
Reteta de tort Vis de Florii cu fructe si bezea a fost propus de Orchid pe forum culinar.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciEste o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosiiEste o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!
Negresa cu branza si cireseMai intai se taie rahatul si se ruleaza intre degete cam 2 cm lungime. Se separa ouale, se bate albusul spuma cu zahar. Se...
Fursecuri calePentru musaca de varza delicioasa cu carne de vaca carnea tocata se prajeste cu ceapa calita in untura. Se adauga sare, piper...
Musaca de varza delicioasa cu carne de vacaPentru musaca delicioasa de cartofi cu branza si oua se fierb cartofii in coaja si cand sint gata se curata si se taie...
Musaca delicioasa de cartofi cu branza si ouaUn desert rapid si delicios! Prajitura cu capsuni. Cum sa fcai prajitura cu capsuni.
Desert prajitura cu capsuniReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii