Tort veselia fructelor

Tort veselia fructelor este un desert deosebit. Pentru o aniversare cu copii aceasta reteta de tort este foarte potrivita.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tort veselia fructelor

Ingrediente

  • Blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 1 praf de copt
  • zeama de la 1/2 de lamaie
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • 125 g faina
  • 750ml lapte
  • Decor:
  • 200 ml frisca
  • fructe

Mod de preparare

Tort veselia fructelor este un desert deosebit. Pentru o aniversare cu copii aceasta reteta de tort este foarte potrivita.

Pentru blat -ouale se bat spuma cu telul, adaugand treptat zaharul. Cand spuma este suficient de tare (se tine de tel) se aduga, pe rand faina - in ploaie, sarea si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Forma de tort se unge cu unt topit. Compozitia obtinuta se toarna in tava si se coace cca 30 min, fara a deschide cuptorul.
Dupa ce s-a copt, se rastoarna blatul si se lasa la racit, apoi se taie in 3.


Crema: Galbenusurile se freaca cu zaharul si vanilia pana devin spuma. Se adauga alternativ faina si laptele, amestecand cu grija sa nu se formeze cocoloase. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa, amestecand continuu!
Se lasa la racit, apoi se adauga albusurile batute spuma


Ansamblare:
Se aseaza pe platou prima felie de blat, se intinde jumatate din cantitatea de crema si cu restul procedati apoi la fel.


Se serveste taiat felii dupa ce a astat cateva ore la rece.
Pentru pregatit as avea nevoie de: Forma pentru cuptor marca Kitchen Craft, de la Kitchen Shop.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii
Cele mai apreciate rețete
Reteta de mucenici moldovenesti
1
Retete culinare

Reteta de mucenici moldovenesti

Pentru Reteta de mucenici moldovenesti sunt necesare urmatoarele ingrediente: faina, oua, zahar, lapte, drojdie, unt, miere,...

Reteta de mucenici moldovenesti
Bait pentru carne de vanat
2
Mancaruri cu carne

Bait pentru carne de vanat

Descoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.

Bait pentru carne de vanat
Negresa cu branza si cirese
3
Prajituri

Negresa cu branza si cirese

Este o prajitura cu gust intens de ciocolata, care se combina perfect branza si ciresele sau orice fructe de sezon. Pofta buna!

Negresa cu branza si cirese
Prajitura cu mere si aluat razuit de post
4
Dulciuri

Prajitura cu mere si aluat razuit de post

Prajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.

Prajitura cu mere si aluat razuit de post
Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
5
Prajituri

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide

Placinta mea preferata.

Placinta invartita cu branza dulce, smantana si stafide
Parteneri
Gogosi de post
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Cornulete fragede cu bors
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia